Skip to main content

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς η Τούμπα-Άνοιξε το FUNtastic Park (vid)

Το χριστουγεννιάτικο πάρκο είναι στολισμένο με χιλιάδες λαμπιόνια - Την εκδήλωση φωταγώγησης του δέντρου πλαισίωσαν μουσικά σχήματα.

Σε γιορτινό κλίμα φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό FUNtastic Park, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στην Τούμπα, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και στελεχών του δήμου.

Το χριστουγεννιάτικο πάρκο είναι στολισμένο με χιλιάδες λαμπιόνια. Την εκδήλωση της φωταγώγησης πλαισίωσαν μουσικά πολιτιστικοί σύλλογοι και τοπικά μουσικά σχήματα.

Τα εγκαίνια έλαβαν χώρα στο Πάρκο Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δημιούργησε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, για να προσφέρει μια γιορτινή ατμόσφαιρα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης και για να τονώσει την αγορά της περιοχής της Τούμπας.

Μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αναφέρθηκε στα γραφειοκρατικά προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν ώστε να λειτουργήσει το πάρκο στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Πολιτισμού. Ακόμη, τόνισε ότι ο χώρος δεν ανήκει στον δήμο Θεσσαλονίκης αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ, όπως δήλωσε, έχει ξεκινήσει προσπάθεια ώστε ο χώρος να έρθει στη δικαιοδοσία του Δήμου.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Τούμπας έχει γίνει πλέον θεσμός. Ευχαρίστησε τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να ανταποκριθεί ο κόσμος.

«Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε όλοι μας, αποτελεί πρόκληση η φιλοδοξία μας να δημιουργήσουμε ένα αισιόδοξο εορταστικό κλίμα και να τονώσουμε την ψυχολογική μας διάθεση, μέσα από τη δημιουργία μιας μαγικής ατμόσφαιρας. Και για 2η χρονιά το προσπαθήσαμε, γιατί μας δίνει την ικανοποίηση να προσφέρουμε χαρά, χαμόγελο και τις καλύτερες αναμνήσεις σε μικρούς και μεγάλους, αλλά και μια ανάσα και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στην ταλαιπωρημένη από την κρίση αγορά μας», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, ενώ τις ευχές του έδωσε και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.