Skip to main content

Άνοιξε σήμερα το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 15.000 ανέργους 30-49 ετών

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους. Από τις 15.000 θέσεις, οι 5.000 αφορούν αποκλειστικά σε εγγραμμένους ανέργους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

"Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα. Αφορά δηλαδή την ευαίσθητη αυτή ηλικία", τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9fm" ο διευθυντής γραμματείας διοίκησης του ΟΑΕΔ, Τάσος Πεχλιβανίδης που παράλληλα δημοσιοποίησε και τις κατηγορίες ανέργων που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

«Είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών, είναι μακροχρόνια άνεργοι, ήτοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών, είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και είναι άνεργοι ηλικίας 30 έως 49 ετών εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας ημέρας. Όλοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τόσο τη θεωρητική κατάρτιση όσο και την πρακτική άσκηση».

Ο κ. Πεχλιβανίδης επισήμανε πως: "οι επιχειρήσεις που θα μπουν στο πρόγραμμα θα πάρουν το ποσό των 18 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρονίων ανέργων που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών, το ποσό των 22 ευρώ για την πρόσληψη εγγεγραμμένων ανέργων δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το ποσό των 15 ευρώ για την πρόσληψη των εγγεγραμμένων ανέργων. Όλα αυτά όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα".

Τέλος, ο διευθυντής γραμματείας διοίκησης του ΟΑΕΔ επισήμανε πως "οι επιχειρήσεις έχουν την υποχρέωση να τους κρατήσουν για ένα ακόμη τρίμηνο μετά το πέρας του προγράμματος. Ηδη υπάρχει αυξημένη ανταπόκριση από τις επιχειρήσεις. Οι άνεργοι με βάση τον κλειδάριθμό τους καλό είναι να ανεβάζουν τα βιογραφικά τους στην σελίδα γιατί με αυτό τον τρόπο αυξάνουν τις πιθανότητές τους να τους επιλέξουν οι επιχειρήσεις. Οι άνεργοι δηλαδή να έχουν ατομικό σχέδιο δράσης τους".