Skip to main content

Ανησυχία Μητσοτάκη για την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Με τον αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις αναπληρωτή Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. κ. Jonathan Cohen συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη συνάντηση, επισημάνθηκε η αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω προώθηση των διμερών ελληνο - αμερικανικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση τις επενδύσεις. Εξετάσθηκαν ακόμη οι προοπτικές ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, υπό το πρίσμα της γεωστρατηγικής σημασίας της Ελλάδας και του ρόλου της ως πυλώνα σταθερότητας σε μια περιοχή εντεινόμενης αστάθειας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε, επίσης, την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι τελευταίες εξελίξεις στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Cohen για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας.