Skip to main content

Ανησυχία Μπουτάρη για τον κρατικό ΟΑΣΘ:«Το πείραμα στην Αθήνα απέτυχε»

Ο δήμαρχος τόνισε ότι ο δήμος εξέφρασε τη διαφωνία του με την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, καθώς, όπως σημείωσε, «το πείραμα στην Αθήνα δεν πέτυχε»

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ, μετά την προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του για την κρατικοποίηση του Οργανισμού.

«Η απόφαση καθυστερεί τη διαδικασία όλη, της εκκαθάρισης. Η θέση του δήμου – την έχουμε ξεκαθαρίσει - είμαστε σαφώς υπέρ της δημιουργίας ενός εποπτικού εργαλείου, όπως είναι ο διάδοχος του ΣΑΣΘ, στο οποίο έχουμε στείλει εκπρόσωπο τον Θανάση Παππά και παράλληλα έχουμε εκφράσει τη διάθεση να μετέχουν πιο πολύ ο δήμος παρά οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τόνισε ότι εξέφρασε τη διαφωνία του με τον νέο κρατικό ΟΑΣΘ, καθώς, όπως σημείωσε, «το πείραμα στην Αθήνα δεν πέτυχε και έχει ελλείμματα. Ο δήμος κατά του κρατισμού».

Ο κ. Μπουτάρης, ωστόσο, σημείωσε ότι είναι απαραίτητο «αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς θα επιβλέψει την εκκαθάριση του Οργανισμού η οποία πρέπει να γίνει γρήγορα». «Θέλουμε να μην καθυστερήσει άλλο η λειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού και ελπίζουμε ο ΟΑΣΘ θα συνεχίσει να λειτουργεί καλύτερα, τώρα είναι με παλιά και λίγα λεωφορεία, δεν είναι ο ΟΑΣΘ που ξέραμε. Έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας για το πώς θα προχωρήσει», σημείωσε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι δεν έχει ξεκάθαρη θέση για το θέμα του ΟΑΣΘ, με τον Γιάννη Μπουτάρη να απαντά ότι «δεν έχει καταλάβει ο ίδιος ο κ. Καλαφάτης τη θέση του».

«Είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» ανταπάντησε ο κ. Καλαφάτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν γίνεται στην εποχή μας να κρατικοποιείται ένας Οργανισμός.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα συνεχίσει ως κρατικός οργανισμός ο ΟΑΣΘ.

«Ζητήσαμε, στη  Βουλή, να μας απαντήσει η κυβέρνηση στο θέμα αυτό και δεν απάντησε», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Με τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ, οι Θεσσαλονικείς γινόμαστε το πειραματόζωο της κυβέρνησης για άλλη μία φορά. Εν έτει 2017, όταν τα πάντα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έχουμε για πρώτη φορά κρατισμό στη Θεσσαλονίκη».

Στη δευτερολογία του ο κ. Μπουτάρης υπενθύμισε ότι και στην ΠΕΔΚΜ είχε εκφράσει τη διαφωνία του τον κρατικό ΟΑΣΘ.

Η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Ρία Καλφακάκου χαιρέτισε τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ, κάνοντας λόγο «έναν αμαρτωλό οργανισμό».