Skip to main content

Κύκλοι Ιβάν Σαββίδη: Ανυπόστατα τα σενάρια για ΔΟΛ

Κανένα ενδιαφέρον δεν έχει εκφράσει μέχρι σήμερα ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΔΟΛ. Τι αναφέρουν πηγές του ομογενή επιχειρηματία στη Voria.gr

Καμία συνάντηση δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα μεταξύ της πλευράς Ιβάν Σαββίδη και του ΔΟΛ, αλλά και των πιστωτριών τραπεζών που κρατάνε στα χέρια τους το μέλλον του ιστορικού συγκροτήματος.

Αυτό ανέφεραν κύκλοι του ομογενή επιχειρηματία στη Voria.gr, προσθέτοντας ότι τα όσα γράφονται για διαπραγματεύσεις του ομογενή επιχειρηματία με τις πιστώτριες τράπεζες του ΔΟΛ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Όπως δήλωσαν οι ίδιες έγκυρες πηγές στη Voria.gr, τα σενάρια αυτά αποτελούν μάλλον έκφραση των ευσεβών πόθων εκείνων που θέλουν να "αγοράσουν χρόνο" σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίσταση για το εκδοτικό συγκρότημα, τους εργαζομένους σε αυτό και ευρύτερα τον κλάδο των ΜΜΕ.

Το βέβαιο είναι ότι μέχρι σήμερα, μέχρι αυτή την στιγμή, ο κ. Σαββίδης δεν έχει συναντηθεί ούτε με τον κ. Ψυχάρη, από πλευράς ΔΟΛ, ούτε με εκπροσώπους των Τραπεζών στις οποίες σημειωτέον το μιντιακό συγκρότημα, οφείλει περί τα 190 εκατ. ευρώ συνυπολογιζομένων των τόκων.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως ο κ. Σαββίδης δεν έχει ενδιαφέρον να ακούσει τι έχουν να του προτείνουν οι τραπεζίτες, καθώς, όπως έμαθε η Voria.gr, πιστώτρια τράπεζα του ΔΟΛ επικοινώνησε με τον όμιλο Σαββίδη και προσκάλεσε τον ομογενή επιχειρηματία σε συνάντηση, η ημερομηνια της οποίας ακόμη δεν έχει οριστεί.

Προφανώς η συμμετοχή του ομίλου Σαββίδη στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τον κατέστησε "πιθανό επενδυτή" στα σενάρια σωτηρίας του ΔΟΛ.

Όπως λέχθηκε στη Voria.gr, ο κ. Σαββίδης δεν έχει λόγο να μην αποδεχθεί την πρόσκληση από πλευράς τραπεζιτών, να ακούσει τι έχουν να του προτείνουν, δίχως αυτό όμως να σημαίνει ότι είναι διατεθειμένος να επενδύσει στον ΔΟΛ.

Το αν πραγματικά υπάρχει περίπτωση εκδήλωσης πραγματικού ενδιαφέροντος για το Συγκρότημα, είτε από τον κ. Σαββίδη, είτε από άλλους επιχειρηματίες θα φανεί στο επόμενο διάστημα.