Skip to main content

Ανοικτά τα καταστήματα σήμερα Κυριακή με εκπτώσεις και απεργία

Εμποροϋπάλληλοι και οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων καλούν τους καταναλωτές να μην βγούνε για ψώνια στην αγορά. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή 16 Ιουλίου όλα τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα ανά την Ελλάδα, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ).

Η λειτουργία των καταστημάτων, σήμερα Κυριακή, περίοδο εκπτώσεων αλλά και στην καρδιά του καλοκαιριού, θα αποτελέσει τεστ για την απόδοση που θα έχει για τον εμπορικό κόσμο η λειτουργία της αγοράς, κάτι στο οποίο αντιδρά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) που έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων απεργία έχουν εξαγγείλει και οι εμποροϋπάλληλοι του νομού Θεσσαλονίκης με αίτημα τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν στις 8.30 το πρωί καθώς εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Άλλωστε ΓΣΕΕ και ΕΚΕΕ έχουν απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να μη δουλέψουν και να μην ψωνίσουν σήμερα Κυριακή 16 Ιουλίου, καθώς εναντιώνονται στο θεσμοθετημένο πλέον άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές τον χρόνο.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, στη Θεσσαλονίκη τα καταστήματα που θα μπορούν να λειτουργούν τις Κυριακές βρίσκονται στην περιοχή του ιστορικού κέντρου, το οποίο περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, 26ης Οκτωβρίου, Καρατάσου, Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, Παύλου Μελά, Καθηγητού Αντωνίου Κεραμόπουλου και Στέφανου Τάττη.