Skip to main content

«Ανικανοποίητος» με την ανεργία ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι είναι «εντελώς ανικανοποίητος» όσον αφορά το επίπεδο της ανεργίας στη χώρα και ότι κάθε άλλο παρά μπορεί να συγχαρεί τον εαυτό του για την πρώτη του χρονιά
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χθες Τετάρτη ότι είναι «εντελώς ανικανοποίητος» όσον αφορά το επίπεδο της ανεργίας στη χώρα και ότι κάθε άλλο παρά μπορεί να συγχαρεί τον εαυτό του για την πρώτη του χρονιά στην εξουσία όταν ο αριθμός των ανέργων είναι τόσο υψηλός.

«Είμαι εντελώς ανικανοποίητος με το πού βρισκόμαστε τώρα όσον αφορά τις θέσεις εργασίας, το γεγονός ότι οικογένειες εκεί έξω, παραμονές Χριστουγέννων, πνίγονται από τις έγνοιες», είπε ο κ. Ομπάμα σε συνέντευξή του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο PBS.

«Έτσι, δε θα χτυπήσω επαινετικά τον εαυτό μου στην πλάτη στο τέλος αυτής της χρονιάς», είπε χαριτολογώντας ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τους πρώτους 11 μήνες που διήνυσε στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

«Πάντως έχω την πεποίθηση ότι πήραμε ορισμένες σωστές αποφάσεις, ότι επιδείξαμε σωστή κρίση σε μερικές πολύ δύσκολες καταστάσεις», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι η κυβέρνησή του αντιμετώπισε ασυνήθιστα πολλές και σκληρές προκλήσεις.

«Μίλησα με μερικούς ιστορικούς και νομίζω ότι συμφωνούν πως, ανεξάρτητα, ξέρετε, από πολιτικές προτιμήσεις, ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε εφέτος παραπάνω από όσα είχε οποιοσδήποτε πρόεδρος να αντιμετωπίσει στην πρώτη του χρονιά» από την εποχή του Φράνκλιν Ντιλέινο Ρούζβελτ (1933-1945), που κλήθηκε να διαχειριστεί τις συνέπειες του Κραχ και της Μεγάλης Ύφεσης.

«Νομίζω ότι έδειξα εφέτος ότι μπορώ να πάρω σκληρές αποφάσεις, ακόμα κι αν δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, και ότι κοιτάω μακριά όσον αφορά τα προβλήματα», είπε ακόμα ο Ομπάμα. «Και ειλικρινά νομίζω ότι αυτό χρειάζεται η Αμερική τώρα».

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δημοσιοποιήθηκαν επίσημα στοιχεία κατά τα οποία η ανεργία μειώθηκε το Νοέμβριο στο 10% - από 10,2%, ποσοστό που αποτελούσε ιστορικό υψηλό τα τελευταία 23 χρόνια.