Skip to main content

Ανοίγει μετά από 18 μήνες η κεντρική δημοτική βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Το κτήριο της δημοτικής βιβλιοθήκης παρέμεινε κλειστό για το αναγνωστικό κοινό επί σχεδόν ενάμισι χρόνο για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισής του.

Σε είκοσι μέρες πρόκειται να ανοίξει και πάλι για το κοινό η κεντρική δημοτική βιβλιοθήκη, που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αμύνης 27 στη Θεσσαλονίκη.

Το κτήριο της δημοτικής βιβλιοθήκης παρέμεινε κλειστό για το αναγνωστικό κοινό επί σχεδόν ενάμισι χρόνο, από τον Νοέμβριο του 2015, οπότε και ξεκίνησαν οι τεχνικές εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του.

Περίπου 18 μήνες μετά, οι βιοκλιματικές εργασίες ολοκληρώθηκαν, το κτήριο παραδόθηκε και αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη ο καθαρισμός των χώρων της δημοτικής βιβλιοθήκης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, συνεργείο καθαρισμού θα απολυμάνει όλους τους ορόφους και θα καθαρίσει τα χιλιάδες βιβλία, καθώς από τα έργα που έγιναν συσσωρεύτηκε μεγάλος όγκος σκόνης.

«Σε 15 εργάσιμες μέρες το συνεργείο θα καθαρίσει τον χώρο. Σύμφωνα με τον διαγωνισμό, ο καθαρισμός θα ολοκληρωθεί στις 11 Απριλίου και στη συνέχεια το κτήριο θα αποδοθεί στο κοινό» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών του δήμου Θεσσαλονίκης, Ελλη Χρυσίδου.

Στις αλλαγές που σχεδιάζονται είναι και η δημιουργία νέων τμημάτων, μεταξύ των οποίων μία παιδική βιβλιοθήκη που έλειπε έως τώρα από τον χώρο και θα στηθεί στο ισόγειο του κτηρίου.

Στον ημιώροφο θα δημιουργηθεί τμήμα ξενόγλωσσων και μία γωνιά media lab, ενώ οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα μεταφερθούν στους χώρους ανάγνωσης και δανεισμού των βιβλίων.