Skip to main content

Ανοιχτή Πόλη: Υπεροψία και προχειρότητα από τη διοίκηση Μπουτάρη

«Tα τραπεζοκαθίσματα στην Παραλία και την Αγ. Σοφία είναι δεν είναι παρά μόνο η αρχή αυτού που καλείται «χρήση του δημόσιου χώρου».

Υπεροψία και προχειρότητα καταλογίζει στη διοίκηση Μπουτάρη, η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», μετά την απόρριψη των προσφυγών του δήμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην Παραλία και επί της Αγ. Σοφίας.

«Η αιτιολόγηση της ακύρωσης των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου έθετε θέματα νομικών κενών αλλά και ζητήματα πλειοψηφίας στην λήψη των αποφάσεων. Η στάση της διοίκησης Μπουτάρη αναδεικνύει την υπεροψία και την προχειρότητα της διοίκησης στη λήψη των αποφάσεων καθώς και την αδιαλλαξία της να συνδιαλλαγεί  με κάθε αντιπολιτευτική φωνή ώστε να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για την ευημερία των δημοτών».

Όπως αναφέρει η «Ανοιχτή Πόλη», «τα τραπεζοκαθίσματα στην Παραλία και την Αγ. Σοφία είναι δεν είναι παρά μόνο η αρχή αυτού που καλείται «χρήση του δημόσιου χώρου». Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί ο πεζόδρομος της Αριστοτέλους η χρήση του οποίου δεν ακολουθεί τη  νομοθεσία που αφορά τον δημόσιο χώρο σύμφωνα με την απάντηση του Συνήγορου του Πολίτη, ενώ υπάρχουν παρατυπίες και όσον αφορά κάποιες ενέργειες του δήμου.

Η θέση της ΑΠ «για τον δημόσιο χώρο είναι γνωστή και απόλυτα ξεκάθαρη, προτάσσοντας την προσβασιμότητα, την ανεμπόδιστη μετακίνηση και εν τέλει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ο δήμαρχος οφείλει να συνδιαλλαγεί με την ΑΠ και με τις λοιπές δημοτικές παρατάξεις τόσο για τυπικούς όσο και για ουσιαστικούς λόγους».