Skip to main content

Ανοιχτή Πόλη: Απαράδεκτη η έως τώρα συμφωνία με τον ΟΑΣΘ

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη» για τον ΟΑΣΘ και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης.

Να τοποθετηθεί με θετικό τρόπο στο νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης καλεί το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη».

Σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει απαράδεκτη την έως τώρα συμφωνία με τον ΟΑΣΘ. Σημειώνει ότι το νομοσχέδιο επιτρέπει την αναδιάταξη ολόκληρου του συγκοινωνιακού χάρτη της πόλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:  

«Η απαράδεκτη έως τα τώρα συμφωνία με τον ΟΑΣΘ, ενός οργανισμού που ιδιωτικοποιούσε τα κέρδη και κρατικοποιούσε τις ζημίες, ένα λειτουργικό σχήμα πέρα από κάθε δημόσιο έλεγχο που ταλαιπώρησε χρόνια ατελείωτα την πόλη μας, επιτέλους τελειώνει.

Το νομοσχέδιο επιτρέπει την αναδιάταξη ολόκληρου του συγκοινωνιακού χάρτη της πόλης μας, γεγονός που αποτελεί την νέα πρόκληση και πρόσκληση προς όλους και όχι μόνο την κυβέρνηση.

Καλούμε τον Δήμαρχο ως τον πρώτο πολίτη της πόλης μας να τοποθετηθεί με θετικό τρόπο, συμβάλλοντας δημιουργικά στην επίλυση των όποιων προβλημάτων ώστε επιτέλους η Θεσσαλονίκη να βγει από αυτή την απαράδεκτη ομηρία».