Skip to main content

Ανοιχτή η αγορά της Θεσσαλονίκης στις δύο Κυριακές της ΔΕΘ

Ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί τα καταστήματα του κεντρικού δήμου να παραμείνουν ανοιχτά στις δύο Κυριακές της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Να είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής του δήμου Θεσσαλονίκης και τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ, στις 11 και 18 Σεπτεμβρίου, προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προκειμένου όπως αναφέρει, «να τιμήσει το μεγαλύτερο εμπορικό και οικονομικό γεγονός-ορόσημο για την πόλη».

«Από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη η 81η ΔΕΘ, ένας θεσμός άρρηκτα δεμένος με την ιστορία της πόλης, το κορυφαίο γεγονός για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

»Από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου η Θεσσαλονίκη γιορτάζει και αναμένει να φιλοξενήσει χιλιάδες επισκέπτες. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία της αγοράς της Θεσσαλονίκης, να δείξει το φιλόξενο πρόσωπό της στους επισκέπτες της» υπογραμμίζει ο ΕΣΘ.

Όπως σημειώνει ο ΕΣΘ, «αποτελεί την ευκαιρία για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις που εκπροσωπεί ο Σύλλογός, να δώσουν, τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους αυτής της πόλης, τη δυνατότητα να επωφεληθούν, ψωνίζοντας με τις καλύτερες τιμές αυτές τις δύο μέρες».

Ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί παράλληλα τα καταστήματα να διοργανώσουν «πάρτι τιμών», δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας και ζωντάνιας στην αγορά. Προτείνει ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από τις 11.00- 18.00.

Στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται πάντως ότι η λειτουργία των καταστημάτων κατά τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ, αφορά μόνο την περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ, σύμφωνα με την ΓΑΝ ΜΕΘ οικ.1897/24-10-2013 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, τα καταστήματα και θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

α. να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα,

β. να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise)

γ. να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου "κατάστημα εντός καταστήματος" (shops−in−a−shop) και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα ("outlet"), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.