Skip to main content

Ανοιχτά αύριο τα καταστήματα - Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για αύριο Κυριακή 16 Ιουλίου είναι από τις 11:00 έως τις 18:00.

Ανοιχτά θα είναι αύριο Κυριακή 16 Ιουλίου, πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα, στη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης είναι από τις 11:00 έως τις 18:00.

Σημειώνεται ότι οι εμποροϋπάλληλοι του νομού Θεσσαλονίκης απεργούν αύριο με αίτημα τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Στις 8:30 το πρωί, εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για αύριο αντιδρώντας στην κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων ενώ κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να μη δουλέψουν και να μην ψωνίσουν την αυριανή μέρα απηύθυνε και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ).

Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη υπουργική απόφαση καθορίστηκε σε ποιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μπορούν να παραμένουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο (δείτε εδώ).