Skip to main content

Αγγελόπουλος: Δεν υπάρχει Συμπαραστάτης εκτός δημαρχείου

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, Τόλης Αγγελόπουλος, υπογράμμισε την ανάγκη «ο θεσμός πρέπει να μείνει μέσα στο δημαρχείο».

Την ανάγκη να παραμείνει ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης εντός του δημαρχειακού μεγάρου υπογράμμισε ο επικεφαλής του θεσμού, Τόλης Αγγελόπουλος, μετά τη μεταφορά των γραφείων σε κτήριο της Μοναστηρίου. Περί «γκάφας» έκανε λόγο νωρίτερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης (δείτε εδώ).

Μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Αγγελόπουλος επεσήμανε πως «το κύριο είναι πως ο θεσμός πρέπει να μείνει μέσα στο δημαρχείο», τονίζοντας πως αυτή τη θέση την επανέλαβε πολλές φορές στις συζητήσεις που είχε μετά τη γνωστοποίηση της έξωσης των γραφείων του Συμπαραστάτη του Δημότη (δείτε εδώ).

Ο Συμπαρατάστης του Δημότη και της Επιχείρησης Τόλης Αγγελόπουλος εξήγησε πως για να λειτουργήσει σωστά ο θεσμός, «χρειάζεται τα κατάλληλα τεχνικά μέσα σ' ένα γραφείο, το οποίο πρέπει να είναι οργανωμένο και αξιοπρεπές για να δέχεται τους πολίτες».

«Δεν υπάρχει Συμπαραστάτης εκτός δημαρχείου ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό» υπογράμμισε ο κ. Αγγελόπουλος. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, «ο θεσμός πρέπει να βρίσκεται εκεί που υπάρχει το πρόβλημα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές φορές χρειάστηκε να μετακινηθεί μαζί με τον πολίτη από γραφείο σε γραφείο του δήμου προκειμένου να επιλυθεί ένα πρόβλημα.

«Το θέμα της πλήρους ακαταλληλότητας του γραφείου που μετακινήθηκα είναι ζήτημα δευτερεύον. Το πρόβλημα είναι ότι εκεί που πάει το γραφείο δεν μπορεί να έχει ο θεσμός την ευελιξία της άμεσης επαφής με τον κόσμο. Θα χάσει ο πολίτης τη δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης στον Συμπαραστάτη του Δημότη», τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

«Αν κάποιος έχει σκεφτεί ότι μπορεί να επιμένω γιατί μου αρέσει να κυκλοφορώ στους διαδρόμους της εξουσίας, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Έχω εκλεγεί για να υπηρετήσω έναν θεσμό και θέλω να το κάνω όπως πρέπει και σωστά. Αν ήταν να το παίξω διακοσμητικός είναι πολύ ευκολο» ξεκαθάρισε ο κ. Αγγελόπουλος. Υπογράμμισε επίσης ότι «ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση ή σύσταση για το έργο του».