Skip to main content

Ανεξάρτητη Δημ. Κίνηση: Το καθεστώς στο βασίλειο της «μπουτανιμαρκίας»

Σε σκληρή της ανακοίνωση η παράταξη κατηγορεί τον δήμαρχο πως «μεταθέτει συνεχώς με αξιοσημείωτη εκδικητική μανία τους ίδιους ανεπιθύμητους.

Επίθεση κατά της διοίκησης Μπουτάρη εξαπολύει η παράταξη των εργαζομένων «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση».

Σε σκληρή της ανακοίνωση, η παράταξη κάνει λόγο για «βασίλειο της μπουτανιμαρκίας» και κατηγορεί τον δήμαρχο πως «μεταθέτει συνεχώς με αξιοσημείωτη εκδικητική μανία, τους ίδιους και τους ίδιους ανεπιθύμητους, αντιδραστικούς, μη συνεργάσιμους».

Ακολουθεί ανακοίνωση της παράταξης ΑΔΗΚ:

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει…
Οι καθαιρέσεις προισταμένων τμημάτων και ο ορισμός των αρεστών κατά το δοκούν εδώ και χρόνια, όποτε θιχτεί το θυμικό μας , έχει γίνει καθεστώς στο βασίλειο της «μπουτανιμαρκίας»! Κανείς δεν μιλάει για κρίσεις από Υπηρεσιακό Συμβούλιο, μέχρι τα «αστροπελέκια» να τελειώσουν τα δωρεάν μεταπτυχιακά που ο καλός «παππούλης» φρόντισε επιλεκτικά να αρχίσουν, πάντα με «αξιοκρατικά» κριτήρια!!
Εξάλλου το έχει δηλώσει ανοιχτά:
Κρίσεις δεν πρόκειται να γίνουν όσο είμαι εγώ Δήμαρχος!….
Και αν κάτσει μέχρι 100 ετών στην θέση του όπως μας απειλεί κάθε φορά, καταλαβαίνεται τι μας περιμένει…
Μέχρι τότε η καθημερινότητα θα συνεχίζεται στην ραστώνη που επιβάλλει η νιρβάνα του Δημάρχου …
Ο μοναδικός Δήμος που μετακομίζει ασταμάτητα επί 7 χρόνια, για να βολέψει με πρωτοφανή υποτέλεια, τις δεκάδες ΜΚΟ και παγκόσμιους οργανισμούς που φιλοξενεί, αδιαφορώντας για τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες και υποχρεώσεις!!
Και όταν δεν μετακομίζει, μεταθέτει συνεχώς με αξιοσημείωτη εκδικητική μανία, τους ίδιους και τους ίδιους ανεπιθύμητους, αντιδραστικούς, μη συνεργάσιμους σε στοχευμένο και αποκλειστικό Rotation.! Διαχωρίζει αυθαίρετα και ρατσιστικά τις υπηρεσίες σε «καλές» και «κακές», τοποθετώντας εκεί και τους «αντίστοιχους» υπαλλήλους, διασπείροντας ένα διαρκές φοβικό κρεσέντο!! Υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού όπως Πολεοδομία, Κοινωνική πολιτική, Πρόνοια, ΚΕΠ, Παιδικοί σταθμοί, Δημοτική αστυνομία, Τεχνικές υπηρεσίες κλπ, πρωτοστατούν σε υποστελέχωση με αποκλειστικά δυσμενείς μεταθέσεις ανεπιθυμήτων από τον δεύτερο όροφο, με μόνιμο θύμα τον δημότη που ψάχνει εναγωνίως να εξυπηρετηθεί….Εκεί όπου δεν θα δείς ούτε στολισμένα δέντρα αλλά ούτε και «γλοιώδη» χαμόγελα ευτυχίας!
Όταν δεν μετακομίζει και δεν μεταθέτει, με τα πάμπολλα πληρωμένα ταξίδια της «διπλωματίας» των πόλεων, επιβραβεύει τους ικανούς και σαλονάτους «πρεσβευτές» του τουριστικού «θαύματος» του κέντρου πόλης, τους ίδιους και τις ίδιες «ικανούς και ξεχωριστές», με όλες τις διοικήσεις ….
Οι ημέτεροι βολεύονται κατά δεκάδες στα χρυσά πόστα των «σημαιοστολισμένων» διαδρόμων και γραφείων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκεί όπου κυριαρχεί καφέ, τσάι και συμπάθεια και ψώνια στην αγορά, εκεί όπου κανείς δεν ψάχνει κανέναν….Εκεί όπου η Δνση Προσωπικού δεν στέλνει ποτέ τα «τάγματα εφόδου» για έλεγχο ωραρίου και παρουσιών γιατί της απαγορεύεται αυστηρώς!!
Ο υπηρεσιακός «αυτισμός» συνεχίζεται για καιρό, όταν δεν μπορεί να ξεκινήσει και να καταλήξει με επιτυχία ένας διαγωνισμός και οι οικονομικές υπηρεσίες μαλώνουν μεταξύ τους για το ποιά δεν θα πρωτοκάνει τίποτε, λόγω «αναρμοδιότητας»... Ψάχνουν τους «αυτοφοράκηδες» υπαλλήλους, γιατί οι κανονικοί τελειώνουν μαζί με τα «κίνητρα», για να τους τοποθετήσουν με «κλήρωση» εκβιαστικά σε παντός είδους επιτροπές αξιολόγησης, παραλαβών κλπ και μετά να τους πετάξουν στον καιάδα των δικαστηρίων κατηγορούμενους, γιατί δεν κάνουν «σωστά» την δουλειά τους!
Οι αιρετοί έξω από παντού, νίπτουν τα χέρια τους!!
Υπηρεσίες χωρίς υλικά και μέσα , με εκατοντάδες προσλήψεις από προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης χωρίς οργάνωση και ουσία! Ταμεία και εισπράξεις χωρίς τριπλότυπα και μόνο δια αλληλογραφίας και με την δαμόκλεια σπάθη των κατασχέσεων να κρέμεται από πάνω στην παραμικρή στραβή, όταν ανικανότητα πρόβλεψης, πρόνοιας και υπηρεσιακή κωλυσιεργία κυριαρχεί παντού...
Οχήματα καθαριότητας που παίρνουν φωτιά στους δρόμους από ανυπαρξία συντήρησης και περίσσευμα αδιαφορίας, τα σκουπίδια στις γειτονιές να μην μαζεύονται ποτέ, εκτός του Βατικανού του κέντρου πόλης φυσικά, θανατηφόρα ατυχήματα από παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας στην εργασία. ΕΔΕ γίνονται μόνο για χαμένα μεταχειρισμένα ποδήλατα χωρίς σέλα ενώ άλλες για πολύ σοβαρότερα θέματα «πνίγονται» προκλητικά…Εργολάβοι συνεχίζουν να συμμετέχουν σε μεγάλους διαγωνισμούς όταν ακόμη εκκρεμούν δίκες εις βάρος τους και όλοι να σφυρίζουν αδιάφορα, νόμιμα και ηθικά!
Η κορωνίδα της υπηρεσιακής διαχείρισης, εκτελεί χρέη αντιδημάρχου στην Καθαριότητα σε πανελλήνια αποκλειστικότητα με αξιοθαύμαστη αστοχία και ανεπάρκεια όταν οι υπόλοιπες δομές του Δήμου αφημένες στον αυτόματο πιλότο, συνεχίζουν να διαλύονται γιατί με σφουγγοκωλάριους παντού δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Πρέπει να είσαι παρών!.
Η πολυπόθητη τροποποίηση του ΟΕΥ στις καλένδες, με ομάδες εργασίας (ΟΔΕ) ξεχασμένες επί χρόνια να λειτουργούν στον αέρα χωρίς θεσμική συγκρότηση και άλλες διαπιστωμένες δυσλειτουργίες σε όλες τις υπηρεσίες να διαιωνίζουν τα αδιέξοδα
Πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων καθαρά από υπηρεσιακή ανεπάρκεια και ανικανότητα, κοροιδία με ψίχουλα στην παροχή των ΜΑΠ αναδρομικά, με ευτελή ποσά στους δικαιούχους και εκατομμύρια ευρώ περίσσευμα κάθε χρόνο στα ανταποδοτικά τέλη λόγω ανικανότητας απορρόφησης….
Και το παραμύθι πάντα το ίδιο:
ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ Ελεγκτικού Συνεδρίου!! ΟΧΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ….
Καλύτερε Δήμαρχε του κόσμου, «καλές» οι συνεργασίες και τα δάνεια με την Παγκόσμια τράπεζα, την Ευρωπαική τράπεζα Επενδύσεων, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τους διεθνείς οργανισμούς για τις ανθεκτικές ανθεκτικότητες, «καλή» η προβολή για την «τουριστική» ανάπτυξη της πόλης, «καλό» το μουσείο ολοκαυτώματος, αλλά ασχολήσου και λίγο με τον Δήμο γιατί είναι το σπίτι μας..….
Επειδή είσαι περαστικός από εδώ δεν σημαίνει ότι θα τον αφήσουμε να πέσει να μας πλακώσει…
Τουλάχιστον ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ…!

ΥΓ.Τα αναφερόμενα παραπάνω φυσικά και δεν έχουν καμμία σχέση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο οποίος αποτελεί πρότυπο διοικητικής λειτουργίας έχοντας πανευρωπαική πιστοποίηση!

Χειμώνας 2017

Γραμματεία ΑΔΗΚ ΣΕΔΘ