Skip to main content

Άνετη νίκη με Περέιρα ο ΠΑΟΚ επί του Λεβαδειακού (video)

Με δύο γκολ του Περέιρα, ένα του Μάτος και τον Μπίσεσβαρ να μοιράζει δύο ασίστ, ο Δικέφαλος επέστρεψε στις νίκες πλησιάζοντας τις θέσεις των πλέι οφ
Τη νίκη με 3-0 κατέκτησε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό για την 16η εμβόλιμη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Δικέφαλος βρίσκεται στην 6η θέση του πρωταθλήματος με 23 βαθμούς (1 ματς λιγότερο κόντρα στη Λάρισα εκτός έδρας)  επιστρέφοντας στις νίκες μετά την ήττα από τον ΠΑΣ ενώ αντίθετα οι Βοιωτοί βρίσκονται στην 15η θέση με 12 βαθμούς έχοντας φτάσει τις πέντε σερί ήττες στο πρωτάθλημα.

O ΠΑΟΚ κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο και ασκώντας πίεση ψηλά στο γήπεδο δεν άφησε περιθώρια στον Λεβαδειακό.

Στο 20' ευτύχησε να προηγηθεί με τον Μάτος όταν ο Μπίσεσβαρ έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων και ο Βραζιλιάνος αμυντικός αφού κοντρόλαρε την μπάλα, σούταρε στην κίνηση και πέτυχε το 1-0. Έτσι ο Βραζιλιάνος άσος έφτασε τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα (6 συνολικά στη σεζόν).

Μάλιστα στο 32΄οι ασπρόμαυροι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουν το προβάδισμά τους, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά από θέση βολής αλλά ο Ναμάσκο απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η καθοριστική φάση για τους Βοιωτούς καθώς ο Μεντί ανέτρεψε τον Κάμπος στα όρια της περιοχής με τον διαιτητή Πουλημά να υποδεικνύει φάουλ αποβάλλοντας παράλληλα τον Σενεγαλέζο αμυντικό με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

 
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς συνέχισαν να επιτίθενται κλείνοντας τους αντίστοιχους του Γιάννη Χριστόπουλου στα καρέ τους καθώς αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο.

Η πρώτη καλή ευκαιρία χάθηκε στο 56΄όταν μετά τη σέντρα του Κάμπος από τα δεξιά και την εναέρια μονομαχία Μουλόπουλου-Πέλκα, η μπάλα στρώθηκε στον Αθανασιάδη αλλά επιχείρησε αδύναμο σουτ που δεν δυσκόλευσε τον Ναμάσκο να μπλοκάρει.

Στο 57΄ο Βλάνταν Ίβιτς επέλεξε να περάσει τον Περέιρα αντί του Πέλκα και τρία λεπτά αργότερα ο Αργεντινός επιθετικός διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Ο Κάμπος από τα δεξιά γύρισε την μπάλα στον Μπίσεσβαρ και αυτός με τη σειρά του έδωσε στον Περέιρα που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να πλασάρει για το 2-0. Έτσι ο Αργεντινός άσος έφτασε τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα (5 συνολικά στη σεζόν).

Το κερασάκι στην τούρτα της επικράτησης του ΠΑΟΚ έβαλε ξανά ο Περέιρα καθώς στο 76΄και μετά τη σέντρα του Κάμπος, ο Ναμάσκο απέκρουσε αρχικά την κεφαλιά του Αθανασιάδη και ο Αργεντινός επιθετικός από κοντά σκόραρε για το τελικό 3-0.

 
Δείτε τα πλήρη στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο (Μαλεζάς 72'), Βαρέλα, Λέοβατς, Μάτος, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (Περέιρα 57΄), Κάμπος, Αθανασιάδης (Μυστακίδης 78΄).

Λεβαδειακός (Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Μιλιάζες (Καραχάλιος 63΄), Μεντί, Ουόν, Μουλόπουλος, Μαχαίρας, Κουλιμπαλί, Λάτσι (Καψάσκης 78΄), Γιακουμάκης, Βασιλείου (Βασιλείου 68΄), Καλτσάς.