Skip to main content

Ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις εφοριακοί και βυτιοφορείς

Την αναστολή της 24ωρης απεργίας που είχαν εξαγγείλει για την Παρασκευή αποφάσισαν οι οδηγοί βυτιοφόρων, ενώ τις κινητοποιήσεις τους ανέστειλαν και οι εφοριακοί. Απεργούν οι τελωνειακοί και οι υπάλληλ
Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει για την Παρασκευή αποφάσισαν οι οδηγοί βυτιοφόρων, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων Βορείου Ελλάδος «Ο Φίλιππος», Γιάννης Γιαβρίδης.
Ανοιχτές θα είναι σήμερα και οι εφορίες όληςτης χώρας, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας ΟμοσπονδίαςΕργαζομένων στις ΔΟΥ ανέστειλε χθες την 24ωρη απεργία που είχεεξαγγείλει.

Επιπλέον, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδοςμε αφορμή πληροφορίες για κινητοποίηση του κλάδου, υπογραμμίζει ότι μέχρι στιγμήςδεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση και ταπρατήρια θα είναι κανονικά ανοικτά.

Τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις συνεχίζουν οι τελωνειακοί και οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, ενώ τις επόμενες μέρες ακολουθούν οι οδηγοί ταξί και η ΓΣΕΕ.

Αναλυτικότερα, απεργούν σήμερα  οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να απεργήσουν και την Παρασκευή, ενώ για ακόμα δύο ημέρες απεργούν οι τελωνειακοί, οι οποίοι σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσουν εκ νέου για να αποφασίσουν και περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Κλειστά, εξαιτίας της απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων, παραμένουν τα τελωνεία στους Ευζώνους, στη Δοϊράνη, αλλά και στη σιδηροδρομική πρόσβαση της Ειδωμένης στο νομό του Κιλκίς. Κλειστά παραμένουν και τα τελωνεία στη Νίκαια και στην Κρυσταλλοπηγή, στο νομό της Φλώρινας.

Οι αγρότες του νομού Σερρών δεν εμποδίζουν την πρόσβαση των οχημάτων στο τελωνείο του Προμαχώνα, ενώ κανονικά λειτουργεί το τελωνείο των Κήπων, στο νομό Έβρου.

Ακόμα, τη δεύτερη κατά σειρά 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες ταξί την Παρασκευή, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον τρόπο φορολόγησής τους.

Υπενθυμίζεται ότι πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 24 Φεβρουαρίου έχει αποφασίσει η ΓΣΕΕ, στον απόηχο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού σχετικά με την προώθηση επώδυνων μέτρων.