Skip to main content

Ανεργία και επιδείνωση βιοτικού επιπέδου στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Οι απώλειες θέσεων εργασίας και η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου που καταγράφηκαν το 2009 στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη παραμένουν σημαντικές προκλήσεις και πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Οι απώλειες θέσεων εργασίας και η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου που καταγράφηκαν το 2009 στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη παραμένουν σημαντικές προκλήσεις, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν, υπογράμμισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Διεθνούς Κοινότητας στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Βαλεντίν Ινζκο.

Μιλώντας στην εκδήλωση της παρουσίασης της «Λευκής Βίβλου» του Συμβουλίου Ξένων Επενδυτών στη χώρα, ο κ. Ινζκο τόνισε πως για την αντιμετώπιση των προκλήσεων χρειάζονται θαρραλέες αποφάσεις από τους ηγέτες της χώρας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη «Λευκή Βίβλο» (προτάσεις των ξένων επενδυτών για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος), οι αρμόδιες αρχές στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη σημείωσαν μικρή πρόοδο - σε σχέση με τις προσδοκίες των επιχειρηματιών - το περασμένο έτος.

Τα μεγαλύτερα εμπόδια για τη δραστηριοποίηση των ξένων επενδυτών, σύμφωνα με τη «Λευκή Βίβλο», με βασικά την πολιτική αστάθεια και τους φορολογικούς συντελεστές, παραμένουν.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ