Skip to main content

Ανεπίσημο δείπνο Χριστόφια- Έρογλου

Σε δείπνο παρακάθησαν χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, στην κατοικία του δεύτερου.
Ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου παρακάθισαν την Τετάρτη σε δείπνο στη κατοικία του Έρογλου.

Επρόκειτο για μία κοινωνική συνάντηση μεταξύ δύο Κυπρίων «οι οποίοι εκπροσωπούν τις δύο κοινότητες» και προσπάθεια δημιουργίας ανθρώπινων και κοινωνικών σχέσεων, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Χριστόφιας κατά την προσέλευσή του, στην περιοχή Καϊμακλί, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.

Τον κ. Χριστόφια και τη σύζυγο του Έλση υποδέχτηκαν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και η σύζυγός του Μεράλ. Ο κ. Χριστόφιας τής πρόσφερε ανθοδέσμη με άσπρα τριαντάφυλλα.

Στο δείπνο παρακάθισαν επίσης ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, καθώς και οι σύμβουλοι των δύο ηγετών Γιώργος Ιακώβου και Κουντρέτ Οζερσάι, με τις συζύγους τους.

Νωρίτερα ο Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι στην πρωινή συνάντηση με τον κ. Χριστόφια αντάλλαξαν απόψεις για το περιουσιακό και ότι η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα. Ακόμη, ο κ. Έρογλου δήλωσε ότι στόχος είναι να γεφυρωθούν οι θέσεις των δύο πλευρών στο περιουσιακό, που είναι, όπως ανέφερε, ένα από τα πιο δύσκολα θέματα στο Κυπριακό. Αν στο θέμα αυτό επιτευχθεί συμφωνία, πρόσθεσε, τότε θα συμφωνηθούν πιο εύκολα και τα υπόλοιπα.