Skip to main content

Άνεμος ανανέωσης στον ΣΕΒΕ

Από τα 26 υποψήφια μέλη για το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου, τα. 15 ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ των 30-40 ετών, ενώ γνωστοί επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας κατεβαίνουν σαν νέοι υποψήφιοι

της Άννης Καρολίδου

Ισχυρός άνεμος ανανέωσης συνεχίζει να πνέει στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), που σήμερα πραγματοποιεί την 37η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του.

Από τα 26 υποψήφια μέλη για το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου, τα 15 ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ των 30-40 ετών, ενώ γνωστοί επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας κατεβαίνουν σαν νέοι υποψήφιοι, εκπροσωπώντας διάφορους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των «νέων» είναι ο κ. Θωμάς Βασσάρας, σαν εκπρόσωπος της εταιρείας κοσμημάτων «Δαγκαζιάν και ΣΙΑ ΟΕ», ο γνωστός οινοποιός κ. Ευάγγελος Γεροβασιλείου, ο κ. Αθανάσιος Ζαφειρίδης της Σωληνουργία Ζήτα ΑΒΕΕ, ο κ. Βασίλειος Κεχαγιάς της «Superalloys Engineering», ο κ. Μιχαήλ Ναλμπάντης της «Helional», ο κ. Εμμανουήλ Πατεράκης της «Κουκάκη Φάρμα ΕΕ» και ο κ. Δημήτριος Τσακωνίτης της εταιρείας «Ελληνικοί Λευκόλιθοι ΑΕ».

Επιδίωξη της διοίκησης του ΣΕΒΕ, είπε ο νυν απερχόμενος πρόεδρος και ξανά υποψήφιος για το ΔΣ, Δημήτρης Λακασάς, είναι να υπάρχει ένα πολυσυλλεκτικό σώμα, ως προς τους κλάδους της εξαγωγικής δραστηριότητας, ως προς τις ειδικότητες και ως προς της γεωγραφικές περιοχές που καλύπτει ο Σύνδεσμος.

Όπως ανέφερε, πρόθεσή του είναι η νέα διοίκηση να υποστηριχθεί από νέους εντεταλμένους συμβούλους, αλλά και από νέα επί τιμή μέλη, στα οποία θα προταθεί να συμπεριληφθούν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ιωαννίνων και Λάρισας, ενώ εντεταλμένος σύμβουλος θα προταθεί να είναι ο κ. Παναγιώτης Σαπάρας, δημοσιογράφος και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Economist στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως η γενική συνέλευση του ΣΕΒΕ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, ομόφωνα ανακήρυξε τον πρώην πρόεδρο, Βασίλη Θωμαΐδη, ως επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου.