Skip to main content

ΑΝΕΛ: Στόχος αυτής της κυβέρνησης να προχωρήσει η ρύθμιση για το χρέος

Η διαφορά με τις προηγούμενες κυβερνήσεις είναι ότι εκείνες μετέθεταν τη λύση του ζητήματος για τις επόμενες κυβερνήσεις, τόνισε η κυρία Παπαδοπούλου.

Ο στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε ρύθμιση του χρέους, δήλωσε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Ο στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε σε αυτό που εμείς θεωρούμε απαραίτητο, τη ρύθμιση του χρέους, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση», δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, η κυρία Παπαδοπούλου τόνισε: «Έρχεται ένα νομοσχέδιο για τα μέτρα και τα αντίμετρα που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές, τα οποία θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα για την έξοδο από την κρίση, δηλαδή για μια συνολική λύση εξόδου από την επιτροπεία, που είναι ο στόχος των ΑΝΕΛ και αυτής της κυβέρνησης».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Η διαφορά με τις προηγούμενες κυβερνήσεις είναι ότι εκείνες μετέθεταν τη λύση του ζητήματος για τις επόμενες κυβερνήσεις, ενώ αυτή η κυβέρνηση επιδιώκει μια συνολική λύση, που περιλαμβάνει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τη διατύπωση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για τη ρύθμιση του χρέους, κομβικό ζήτημα για να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο ύφεσης που έχει ξεκινήσει από το 2010 και τον προσδιορισμό των πλεονασμάτων για μετά το 2018. Είναι η πρώτη φορά που επιδιώκεται συνολική λύση για την έξοδο από την κρίση».