Skip to main content

ΑΝΕΛ: Πηγή έμπνευσης για την εθνική ομοψυχία η επέτειος του «ΟΧΙ»

Αποτίνουμε φόρο τιμής στη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, αναφέρει το μήνυμα του συγκυβερνώντος κόμματος.

«Η 28η Οκτωβρίου είναι μια ημέρα ιστορικής μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Ταυτόχρονα αποτελεί ανεξάντλητη πηγή διδαγμάτων και έμπνευσης για τις νεότερες γενιές Ελλήνων», αναφέρει το μήνυμα της εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένας Παπαδοπούλου, για την εθνική επέτειο.

«Είναι πηγή διδαγμάτων για το υπερήφανο "ΟΧΙ" και τη μεγαλειώδη ιστορική αντίσταση του Ελληνικού λαού απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό, όταν ολόκληρη η Ευρώπη στέναζε κάτω από τη μπότα του 'Αξονα και αποτελούσε μια σκοτεινή ήπειρο παραδομένη στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού.

Είναι πηγή έμπνευσης για την εθνική ομοψυχία και ενότητα, το απαράμιλλο σθένος και το μεγαλείο ψυχής που επέδειξε ο ελληνικός λαός σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή που διακυβευόταν όχι μόνο η τύχη της Ελλάδας, αλλά και η μοίρα ολόκληρης της Ευρώπης» υπογραμμίζει και προσθέτει:

«Τιμούμε το περήφανο "ΟΧΙ" που βροντοφώναξε σύσσωμος ο Ελληνικός λαός, ορθώνοντας το ανάστημά του απέναντι στον φασισμό και γράφοντας το ηρωικό έπος του '40. Τιμούμε τους προγόνους μας που αρνήθηκαν την υποταγή και αντιστάθηκαν με όλες τους τις δυνάμεις αμυνόμενοι επί του πατρίου εδάφους. Για να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να κορυφώσουν την αντιστασιακή τους δράση την περίοδο της γερμανικής κατοχής μέχρι την απελευθέρωση» προσθέτει στο μήνυμά της, καταλήγοντας «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναλογιζόμενοι τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας, αποτίνουμε φόρο τιμής στη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Και στέλνουμε το μήνυμα ότι θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ζήτω η Ελλάδα μας. Ζήτω το Έθνος μας».