Skip to main content

ΑΝΕΛ: ΝΔ-Κίνημα Αλλαγής να καταθέσουν πρόγραμμα πριν ζητήσουν εκλογές

Ο κ. Καμμένος δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τον καθένα που θέλει να φωτογραφηθεί μαζί του, είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στον τ/σ SBC, ερωτηθείσα για την πρόταση του επικεφαλής του Eurogroup Μ. Σεντένο για ενισχυμένη εποπτεία για μετά το μνημόνιο είπε ότι «αυτό το οποίο είναι σημαντικό είναι ότι θα υπάρξει έξοδος από το καθεστώς των μνημονίων και θα διαμορφωθεί μια νέα κατάσταση η οποία δεν θα έχει σχέση με όσα ζήσαμε τα τελευταία 8 μνημονικά χρόνια».

«Ορισμένοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν σπέκουλα με αφορμή την πρόταση του κ. Σεντένο. Θα υπάρξει ένας βαθμός εποπτείας μετά το μνημόνιο, ωστόσο, η στόχευση της κυβέρνησης είναι για έξοδο χωρίς άλλα μέτρα και χωρίς πιστοληπτική γραμμή με βάση τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Όλα αυτά θα κριθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπου η ελληνική πλευρά θα προτάξει τους θετικούς δείκτες της οικονομίας, οι οποίοι δεν μπορούν να αμφισβητηθούν» πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφορικά με την ερώτηση 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κ. Καμμένου για μια φωτογραφία με καταδικασμένο πρώην στέλεχος της ΧΑ είπε ότι αυτό το θέμα θα απαντηθεί σε θεσμικό επίπεδο.

Έθεσε το ρητορικό ερώτημα «τι ζητείται; Να απαιτείται βεβαίωση πολιτικών φρονημάτων από όποιον επιδιώκει να φωτογραφηθεί με τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας;» για να προσθέσει «δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τον καθένα που θέλει να φωτογραφηθεί μαζί του» και να τονίσει, στη συνέχεια, ότι «εν πάση περιπτώσει, ο κ. Καμμένος ποτέ δεν έχει συμπλεύσει με στελέχη ή μέλη της ΧΑ και δεν έχει καμία σχέση με το νεοναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ. Και βεβαίως από τη στιγμή που θα υπάρξει τελεσίδικη καταδίκη για το συγκεκριμένο πρόσωπο θα ληφθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και αποφάσεις».

Επίσης κληθείσα να σχολιάσει τα κίνητρα των 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε «δεν θα ήθελα να κρίνω κακοπροαίρετα. Δεν θα ήθελα να κάνω δίκη προθέσεων».

Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις Κατσίκη σχετικά με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια απάντησε ότι «επιχειρηματολογία των ΑΝΕΛ για το θέμα της αναδοχής εκφράστηκε στη Βουλή από τον εισηγητή κ. Λαζαρίδη» και ότι «ο τρόπος που εκφράστηκε ο κ. Κατσίκης είχε προσωπικό χαρακτήρα» ενώ ο ίδιος «διευκρίνισε ότι δεν ταυτίζει την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία».

Απέδωσε τη «θύελλα των αντιδράσεων» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε ενδεχόμενη στόχευση χαρακτηρισμού των ΑΝΕΛ «ενώ είναι σαφές το πολιτικό μας στίγμα».

«Οι ΑΝ.ΕΛ απευθύνονται στο κοινωνικό και πατριωτικό Κέντρο και αποτυπώνεται στις δηλώσεις του προέδρου, του αντιπροέδρου του Κινήματος και άλλων στελεχών. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπέβαλαν αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής για παραπομπή του κ. Κατσίκη στην επιτροπή δεοντολογίας έχουν συμμετάσχει στις εντάσεις που έχουν σημειωθεί για ιδεολογικά-κοινωνικά ζητήματα. Οι περισσότεροι εξ ‘ αυτών έχουν αμφισβητήσει την κυβερνητική συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ. Ωστόσο, η κυβερνητική συνεργασία των δύο κομμάτων δεν βασίστηκε στην ιδεολογική ταύτιση, αλλά σε δύο ιεραρχημένους στόχους, την έξοδο από το μνημόνιο και την πάταξη τα διαπλοκής και της διαφθοράς» υπογράμμισε η κ. Παπαδοπούλου.