Skip to main content

ΑΝΕΛ: Χωρίς ρύθμιση για το χρέος δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα

Είναι πλέον η σειρά των δανειστών που θα πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα τα οποία αφορούν το θέμα του χρέους, τόνισε η εκπρόσωπος του κόμματος.

Αν δεν υπάρξει ρύθμιση του χρέους δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν σημείο έναρξης από το 2019, τόνισε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στον ρ/σ Flash 96.

«Η συνολική λύση περιλαμβάνει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μπούμε σε ένα κλίμα σταθερότητας, να υπάρξει εμπιστοσύνη των επενδυτών και να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», δήλωσε η κυρία Παπαδοπούλου και πρόσθεσε:

«Η διατύπωση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για τη ρύθμιση του χρέους είναι προϋπόθεση εφαρμογής της συμφωνίας και των μέτρων για το 2019 και το 2020».

Η κυρία Παπαδοπούλου αναφέρθηκε επίσης και στις διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος, λαμβάνοντας υπόψη και τις προσεχείς εκλογές στη Γερμανία.

«Εμείς θεωρούμε ότι από τη στιγμή που το δικό μας το κομμάτι θα το έχουμε καλύψει με τη νομοθέτηση των μέτρων, είναι πλέον η σειρά των δανειστών που θα πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα τα οποία αφορούν το θέμα του χρέους. Ακούσαμε τις δηλώσεις του κ. Μοσκοβισί μετά το Eurogroup και εκτιμούμε ότι θα διατυπωθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους. Χωρίς ρύθμιση του χρέους, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εφαρμόσει τα μέτρα», ανέφερε.