Skip to main content

Τσίπρας: Νέο σχολείο για τους μαθητές του 25ου Δημοτικού στον Εύοσμο

Η κατασκευή του νέου σχολείου στον Εύοσμο θα γίνει εντός του 2018, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση με τον δήμαρχο.

Την κατασκευή ενός νέου δημοτικού σχολείου στον Εύοσμο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Κορδελιού - Εύοσμου, Πέτρο Σούλα.

Πρόκειται για κτήριο, το οποίο θα στεγάσει τους περίπου 280 μαθητές του 25ου δημοτικού σχολείου, που σήμερα κάνουν μαθήματα σε λυόμενα. Το οικόπεδο, όπου θα ανεγερθεί το νέο σχολικό συγκρότημα βρίσκεται, επί της της οδού Μακρυγιάννη, πάνω από την περιφερειακή οδό.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ και ήδη η μελέτη συντάσσεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 20 ημέρες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η κατασκευή του νέου σχολείου θα διεξαχθεί εντός του 2018.

Μιλώντας στη Voria.gr ο κ. Σούλας έκανε λόγο για ευχάριστα νέα και για μια μικρή ανάσα που θα έχει η περιοχή στο πρόβλημα της σχολικής στέγης. «Ήταν η πρώτη κουβέντα που μου είπε ο πρωθυπουργός για το σχολείο, δείχνοντας ότι δεν ξέχασε την υπόσχεσή του. Βέβαια δεν λύνεται το πρόβλημα, καθώς χρειαζόμαστε 12 νέα σχολεία στον δήμο», τόνισε ο κ. Πέτρος Σούλας.

Ανακούφιση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα αναμένεται να δώσει και η ένταξη στο ΕΣΠΑ για την κατασκευή ενός νέου σχολείου, του 24ου. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, γίνονται προσπάθειες με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και την αντιπεριφειάρχη Βούλα Πατουλίδου να ενταχθεί το έργο στο νέο ΕΣΠΑ και να δημιουργηθεί άλλη μια σχολική μονάδα.  

Στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου έχει να κτιστεί σχολείο εδώ και 12 -13 χρόνια, με την τελευταία θεμελίωση να πραγματοποιείται το 2006.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πέτρο Σούλα, ο δήμος έχει 18.500 μαθητές, αριθμός, όμως, ο οποίος αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.