Skip to main content

Ανδρουλάκης από Ορεστιάδα: Το μοτίβο «συγκάλυψη διαφθορά» συνεχίζεται – O λαός να εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

«Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει την εμπιστοσύνη του στις ευρωπαϊκές εκλογές, για να έχει μία γνήσια προοδευτική επιλογή διακυβέρνησης του τόπου»

Την υπόσχεση που είχε δώσει στις προηγούμενες επισκέψεις του στον Έβρο, ότι θα ξαναβρεθεί στον νομό για να ολοκληρώσει την περιοδεία του και στο βορειότερο τμήμα του, υλοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε και περιόδευσε μόνον στον δήμο Ορεστιάδας.

Ξεκίνησε από τα Δίκαια, επόμενος σταθμός του ήταν οι Καστανιές και κατέληξε στη Νέα Ορεστιάδα, όπου έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους, αλλά και φίλους και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που τον ανέμεναν στην κεντρική πλατεία.

Στη δήλωσή του, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε πρώτα στα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, υπογραμμίζοντας τις ανάγκες στελέχωσης των δημόσιων δομών. «Ελπίζω να ενημέρωσε σήμερα τον κ. Μητσοτάκη η διοίκηση του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά» ότι από τις 6 χειρουργικές κλίνες λειτουργούν 3, το πολύ 4. Το λέω αυτό διότι με ημίμετρα δεν αντιμετωπίζεται το τεράστιο ζήτημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.)», ανέφερε συγκεκριμένα. Πρόσθεσε επίσης πως «χρειάζονται προσλήψεις σε ειδικότητες που λείπουν από το Ε.Σ.Υ., με αποτέλεσμα χιλιάδες χειρουργεία να περιμένουν σε λίστες αναμονής. Χρειάζονται αναισθησιολόγοι. Πρέπει να επενδύσουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Στηλίτευσε δε την κυβέρνηση διερωτώμενος χαρακτηριστικά: «Τώρα θυμήθηκαν το Ταμείο Ανάκαμψης; Μήνες τώρα λέμε ότι πρέπει να φτάσουμε στα επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να πληρώνει τις δεύτερες μεγαλύτερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας από τη τσέπη του, μετά τη Βουλγαρία. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα, που αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες»

Ορεστιάδα – Ν. Ανδρουλάκης: Το μοτίβο «συγκάλυψη, διαφθορά» συνεχίζεται – O λαός να εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

Για τη δημογραφική κρίση των ακριτικών περιοχών και τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα

«Το πρόβλημα του κόστους παραγωγής είναι πάρα πολύ μεγάλο, και κάνει χιλιάδες ανθρώπους να είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση, υπονομεύοντας την εγχώρια παραγωγική δύναμη του πρωτογενούς τομέα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., συμπληρώνοντας ότι «πρόβλημα αποτελεί για χιλιάδες ηλικιωμένους αυτού του τόπου και η απουσία των μαζικών μεταφορών, τα τρένα και τα λεωφορεία, με αποτέλεσμα να νιώθουν αποκλεισμένοι», ενώ υποστήριξε ότι υπάρχουν συνολικά ζητήματα που αφορούν το κοινωνικό κράτος, την Υγεία και την Παιδεία στις απομακρυσμένες περιοχές. «Έχουμε χρέος, εθνικό και κοινωνικό, να στηρίζουμε αυτές τις περιοχές, γιατί, σε άλλη περίπτωση, η δημογραφική κρίση θα κάνει τον βόρειο Έβρο και όλες τις ακριτικές περιοχές να φθίνουν, με τραγικά αποτελέσματα για την πατρίδα μας», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης

Ορεστιάδα – Ν. Ανδρουλάκης: Το μοτίβο «συγκάλυψη, διαφθορά» συνεχίζεται – O λαός να εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

«Το μοτίβο “συγκάλυψης και διαφθοράς” της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται…»

Καταλήγοντας στη δήλωσή του από την Ορεστιάδα, ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για «συνεχιζόμενα φαινόμενα διαφθοράς και αλαζονείας», ενώ κάλεσε τους πολίτες να δώσουν την εμπιστοσύνη τους στο ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. «Δεν μπορώ να μην σχολιάσω την αποψίλωση του Υπουργείου Εσωτερικών. Τα φαινόμενα διαφθοράς συνεχίζονται, διότι κλιμακώνεται η αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας. Μία αλαζονεία που γεννάται από την ατιμωρησία. Δε θα ξεχάσω την κ. Ασημακοπούλου να μιλά για “μύθο” στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ζήτημα των υποκλοπών. Δεν θα ξεχάσουμε τη συγκάλυψη στο σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά και στη συγκάλυψη που επιχειρούν για την τραγωδία των Τεμπών. Το μοτίβο “συγκάλυψη και διαφθορά” συνεχίζεται. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει την εμπιστοσύνη του στις ευρωπαϊκές εκλογές, για να έχει μία γνήσια προοδευτική επιλογή διακυβέρνησης του τόπου, για να αλλάξει η πατρίδα μας σελίδα, αλλά και για έναν ακόμα λόγο: Να γίνει ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ το εμπόδιο και ο φραγμός στην αλαζονεία, την ατιμωρησία και τη διαφθορά της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης κλείνοντας τη δήλωσή του.

Πηγή: ΕΡΤ