Skip to main content

Ανδρουλάκης: Μίζερο το ερώτημα για συμπόρευση με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ

Τι είπε σε προεκλογική εκδήλωση στο Remezzo, στην Καλαμαριά, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης,

του Νίκου Ηλιάδη

Ομιλία πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα στο Remezzo, στην Καλαμαριά, ο υποψήφιος για την ηγεσία νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ενόψει των εκλογών της 12ης Νοεμβρίου. 

«Η υποψηφιότητα μου για την αρχηγία της δημοκρατικής παράταξης δεν αφορά ένα κλειστό κλαμπ στελεχών ή το παλαιό σύστημα εξουσίας. Στόχος μου είναι να αποτελέσω τη γέφυρα μέσω της οποίας να ενταχθούν ξανά στην πολιτική νέοι άνθρωποι, νέοι ηλικιακά αλλά και νέοι όσον αφορά τις πολιτικές απόψεις. Η φιλοδοξία μου δεν είναι να ηγηθώ σε ένα κόμμα που θα θέλει να μοιράσει τα ιμάτια σε παλιούς πρωταγωνιστές. Μετά την εκλογή του αρχηγού θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ιδρυτικό συνέδριο για τη συγκρότηση ενός ισχυρού κόμματος χωρίς ποσοστώσεις με ισότιμη συμμετοχή όλων», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης.

Δίνοντας ένα στίγμα των πολιτικών του θέσεων, ο ίδιος αναφέρθηκε σε τρία συγκεκριμένα ζητήματα. Πρώτον στα κόκκινα δάνεια τα οποία χαρακτήρισε εθνικό ζήτημα λέγοντας πως υπάρχει κίνδυνος μέσω αυτών να γίνει η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου μετά από τη μικρασιατική καταστροφή και μετέπειτα, ζήτησε η ρύθμιση να γίνει με όρους διαφάνειας, να δοθεί υπό προϋποθέσεις στους δανειολήπτες η δυναότητα επαναγοράς των δανείων τους. «Να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία σε όσους το αξίζουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης. Το δεύτερο θέμα αφορούσε τους φόρους, λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει ανάπτυξη με τέτοια φορολογική πολιτική είπε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ο πιο δίκαιος φόρος αρκεί να γίνει με άλλη κατανομή. «Όχι στην κατάργηση ΕΝΦΙΑ, ναι στον εξορθολογισμό του» σημείωσε. Πρότεινε επίσης για μια περίοδο έξι μηνών να μειωθεί δοκιμαστικά ο ΦΠΑ κατά 6 μονάδες καθώς, όπως είπε, πιστεύει ότι αυτό θα αποφέρει περισσότερα φορολογικά έσοδα. Έθιξε επίσης και το θέμα της υπογεννητικότητας και είπε ότι η δημοκρατική παράταξη θα πρέπει να εκπονήσει σοβαρή δημογραφική πολιτική.

Απαντώντας στο δίλημμα που τίθεται στους υποψήφιους αρχηγούς εάν το υπό συγκρότηση κόμμα θα παέι με τη ΝΔ η τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης, χαρακτήρισε μίζερο το ερώτημα αυτό και τόνισε πως, όταν τίθεται, δείχνει ότι δεν υπάρχει πίστη στις δυνάμεις και στην προοπτική του νέου κόμματος. Πρόσθεσε ακόμα πως το νέο κόμμα θα διεκδικήσει  τα μέγιστα στις εκλογές και θα επιδιώξει προγραμματική συμφωνία με κάποιο κόμμα για τη συγκρότηση κυβέρνησης και αν δεν τα καταφέρει θα μείνει στην αντιπολίτευση.

Τέλος ο ευρωβουλευτής άφησε αιχμές εναντίον συνυποψηφίων του που είναι σήμερα στην ηγεσία των υπολοίπων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, ασκώντας κριτική για την εμφάνιση βουλευτών αυτών των κομμάτων στην τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή για την ταυτότητα φύλου.«Δεν ήταν εικόνα υτή που παρουσιάσαμε, ο καθένας να ψηφίζει ό,τι θέλει» κατέληξε..