Skip to main content

Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Αλλαγή γενιάς για τις μεγάλες αλλαγές

Στόχος είναι η μαζική συμμετοχή στις εκλογές που θα είναι απόδειξη ενότητας και εγγύηση για τη δημοκρατική παράταξη, ανέφερε από το Βελλίδειο.

Σε μια γεμάτη αίθουσα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου παραχώρησε την προεκλογική του ομιλία, δύο μέρες πριν τις εκλογές, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατά την είσοδό του ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε πως στόχος είναι η μαζική συμμετοχή στις εκλογές, που θα είναι απόδειξη ενότητας και εγγύηση για τη δημοκρατική παράταξη. «Δεν βάζω κανέναν πήχη αλλά είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι θα είναι μεγάλη η συμμετοχή», είπε και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι όλες οι μεγάλες αλλαγές μετά από περίοδο κρίσης ήρθαν με αλλαγή γενιάς στο πολιτικό προσκήνιο. Αυτό πιστεύω ότι πρέπει να γίνει και στην παράταξή μας».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκαν βίντεο με τα μηνύματα στήριξης του υποψηφίου από νέους ψηφοφόρους του αλλά και ευρωβουλευτές που τίθενται υπέρ της πολιτικής του.

«Απόψε κλείνει ένας κύκλος της πρωτόγνωρης για την παράταξή μας προεκλογικής περιόδου. Ήταν επιλογή μου να κλείσω από την Θεσσαλονίκη, την πόλη των αντιθέσεων, όπου συγκρούεται η πρόοδος με τη συντήρηση και όπου η σχέση της πατρίδας μου με τη Μακεδονία είναι βαθιά και ιδιαίτερη», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης.

Εν συνεχεία, άσκησε σκληρή κριτική στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την πολιτική της. Ο υποψήφιος κατά την ομιλία του χαρακτήρισε «τελάλη της ακροδεξιάς» τον Πάνο Καμμένο σχετικά με καταγγελίες του για καταψήφιση της διεκδίκησης γερμανικών αποζημιώσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον κ. Ανδρουλάκη. Κατέκρινε την άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα και κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για τις φοροεπιβαρύνσεις και τα κόκκινα άδεια. «Εμείς τώρα πρέπει να ενωθούμε, σύμφωνα με την ενότητα του αρχέγονου ΠΑΣΟΚ και να ξαναποκτήσουμε αυτήν την κουλτούρα», είπε.

Δεσμεύθηκε ότι θα αξιοποιήσει την εμπειρία όλων των παλιών στελεχών της παράταξης που φέρθηκαν αξιοκρατικά και ότι όλα τα βαρίδια που ήταν «φορείς του ρουσφετιού» θα μείνουν στο περιθώριο.



Για το ενδεχόμενο συνεργασίας ο υποψήφιος τόνισε ότι εάν ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς δεν επιτύχει τη λαϊκή ετυμηγορία θα απευθυνθεί προς όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και θα τους παρουσιάσει το πρόγραμμά του, προκειμένου όποιος συμφωνήσει να συνεργαστεί μαζί του. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, ο Πάνος Καμμένος δεν συμπεριλαμβάνεται στο τόξο αυτό.

«Εγώ δεν θα πω αυτά που λέει ο Μητσοτάκης για την οριζόντια μείωση στις φοροεπιβαρύνσεις των επιχειρήσεων», είπε αναφέροντας τους εργαζόμενους στον πρωτογενή τομέα που αντιμετωπίζουν βαριά φορολογία, ενώ κατέκρινε και τη στάση του κ. Τσίπρα που προσανατολίζει την οικονομική του πολιτική στην έξοδο από τα μνημόνια, μόνο για να δημιουργήσει μια «καρτ ποστάλ της στιγμής». Ακόμη, τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη εισροής εσόδων μέσω της προσέγγισης νέων επενδύσεων «και όχι να διώχνουμε αυτές που έχουμε ήδη». «Οι άνθρωποι αυτοί απαξιώνουν μέρα με τη μέρα το σεβασμό απέναντι στους θεσμούς και τη δημοκρατία», είπε αναφερόμενος στην κυβέρνηση, αντιπαραθέτοντας: «Εμείς που έχουμε βαριά ιστορία πρέπει να δώσουμε δημοκρατικές λύσεις με σεβασμό στους θεσμούς».

Δεσμεύθηκε για ισότιμη πρόσβαση στο ελληνικό κοινοβούλιο για όλους τους Έλληνες και τόνισε ότι θα πρέπει να μην υπάρχει καμία ανάμειξη της Δικαιοσύνης στην πολιτική ζωή του τόπου, αναφερόμενος στην τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο Μαξίμου.