Skip to main content

Ανδρέας Παπαμιμίκος: Μάλλον ήρθε η ώρα να παντρευτώ...

Συνέντευξη σε lifestyle ύφος από το γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκο, στο «Πρώτο Θέμα».

Μια διαφορετική συνέντευξη έξω από τις συνηθισμένες πολιτικές έδωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Αυτή τη φορά έδωσε απαντήσεις για το «Μένουμε Ευρώπη», μίλησε για τα επαγγελματικά σχέδιά του, αλλά και την καθημερινότητά του, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως μάλλον ήρθε η ώρα να... παντρευτεί.

Προφανώς και δεν άφησε αναπάντητα και πολιτικά ερωτήματα, όπως για παράδειγμα αυτό που ο ίδιος έχει προκρίνει στη νέα εποχή της ΝΔ ως ανάγκη για να προχωρήσει το κόμμα, δηλαδή την ανάγκη της ανανέωσης.

«Η σύγκρουση είναι δυναμική και μάλλον μοιραία. Το παλιό -και δεν εννοώ ηλικιακά- αλλά το παλιό σε αντιλήψεις και λογικές, που πασχίζει να μείνει γατζωμένο σε καρέκλες και ξεπερασμένες νοοτροπίες, δεν αποδέχεται εύκολα το νέο. Σε αυτή τη σύγκρουση, όλοι όσοι έχουμε μια νέα λογική οφείλουμε να κερδίσουμε», επισήμανε ο κ. Παπαμιμίκος.

Όσο για το «Μένουμε Ευρώπη», είπε ότι «ήταν μια καθαρά κινηματική διαδικασία και ο κόσμος ερχόταν αυθόρμητα. Ούτε το 10%, δεν ήταν από τα κόμματα. Είναι πολύ σημαντικό ότι κατέβηκε κόσμος που δεν είχε πάει ποτέ του σε διαδήλωση. Δημιουργήθηκε μια σημαντική παρακαταθήκη, η οποία έχει ανάγκη κάτι σύγχρονο να την εμπνεύσει».

Αναφερόμενος στην επαγγελματική δραστηριότητά του (ο κ. Παπαμιμίκος είναι δικηγόρος) τόνισε: «Προσπαθώ να βρίσκω χρόνο καθημερινά για να δουλεύω πάνω στο επάγγελμά μου. Τη δικηγορία. Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, κάποια στιγμή έρχεται και κάποια στιγμή φεύγει. Τελευταία, παρά τις δυσκολίες, καταφέραμε όχι μόνο να επιβιώσουμε αλλά και να προσλάβουμε νέους συνεργάτες στο δικηγορικό μας γραφείο, εξειδικευμένους πάνω στο ποινικό, το διοικητικό και τα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας».

Η συνέντευξη Παπαμιμίκου στο «Πρώτο Θέμα» είχε και... lifestyle πτυχές.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ρωτήθηκε για τις καλοκαιρινές συνήθειες που έχει και τόνισε ότι τα βράδια μετά τη δουλειά προτιμά να πηγαίνει στη Μαβίλη για φαγητό και να ψάχνει ήσυχες περιοχές εκτός κέντρου Αθηνών για περπάτημα, όπως η μαρίνα Φλοίσβου. Σημειώνει δε ότι αν οι πολιτικές εξελίξεις το επιτρέψουν θα πάει για κάποιες μέρες φέτος στο χωριό του, «το καταφύγιό του», όπως το αποκαλεί, τη Ρεντίνα στα σύνορα Καρδίτσας – Ευρυτανίας, στην πλαγιά ενός βουνού, σε υψόμετρο χιλίων μέτρων.

Δηλώνει λάτρης της μουσικής και μάλιστα συνεχίζει να πηγαίνει σε συναυλίες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ξεχωρίζει από τις φετινές συναυλίες εκείνη του Διονύση Σχοινά, με αγαπημένα του τραγούδια το «Καλοκαίρι» και «Είμαι ακόμη παιδί».

Όσο για το μέλλον του δηλώνει ότι θέλει να αφοσιωθεί στη δουλειά του και να επενδύσει με τους συνεργάτες του χρόνο στο δικηγορικό του γραφείο, ενώ ως όνειρο και ίσως μεγάλο απωθημένο του λέει ότι είναι η ενασχόληση κάποια στιγμή με μια ομάδα ποδοσφαίρου. «Οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιούνται», τονίζει.

Όσο για το ενδεχόμενο γάμου είναι... αφοπλιστικός: «Αυτά είναι τυχερά, δεν προγραμματίζονται. Από τη στιγμή όμως που έχουν αρχίσει να ασπρίζουν τα μαλλιά μου... Ναι, μάλλον φτάνει η ώρα να κάνω οικογένεια».