Skip to main content

Αναζητείται σύμβουλος για το εκθεσιακό της ΔΕΘ

Θα δημοσιευθεί αύριο στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την εκπόνηση μελετών για το νέο εκθεσιακό κέντρο στη Σίνδο και την ανάπλαση του υφιστάμενου χώρου
της Κάτιας Γερακαρίτου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αναπτυξιακή παρέμβαση για τη Θεσσαλονίκη, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου εκθεσιακού κέντρου στη Σίνδο, την ανάπτυξη αυτοτελών συνεδριακών υποδομών, αλλά και τη δημιουργική ανάπλαση του υφιστάμενου εκθεσιακού χώρου στο κέντρο της πόλης.

Δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την ανάδειξη συμβούλου που θα αναλάβει την εκπόνηση μελετών για το νέο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ ΑΕ και της κατασκευής των νέων εκθεσιακών εγκαταστάσεων στην περιοχή της Σίνδου, την ανάπτυξη αυτοτελών συνεδριακών υποδομών, αλλά και τη δημιουργική ανάπλαση του υφιστάμενου χώρου.

Ο προϋπολογισμός των μελετών είναι 1.140.000 ευρώ, ενώ θα απαιτηθούν περίπου 18 έως 24 μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι φάσεις των μελετών και να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων.

«Στόχος είναι η διαδικασία να κινηθεί με ταχύτητα και να μην χαθεί άλλος χρόνος στο εγχείρημα της αναβάθμισης του εκθεσιακού ρόλου της Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Γιάννης Κωνσταντίνου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO ΑΕ, Πάρις Μαυρίδης, σημείωσε ότι η διαμόρφωση μιας ανταγωνιστικής εταιρείας με διεθνείς όρους και η ισχυροποίηση της ηγετικής της θέσης στην Ελλάδα αποτελούν τους βασικούς στόχους της HELEXPO, και για αυτό και η εταιρεία προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην αποτύπωση του μέλλοντός της.

«Εξάλλου, αύριο θα δημοσιοποιηθεί και το τελικό κείμενο της προκήρυξης για την ανεύρεση Τεχνικού Συμβούλου μαζί με τον οποίο θα προσδιορίσουμε τη νέα επιχειρηματική ταυτότητα της HELEXPO, ταυτότητα με την οποία θα προχωρήσουμε στην ανεύρεση στρατηγικού εταίρου. Ενός, δηλαδή, διεθνή διοργανωτή εκθέσεων με εμπειρία και δικτύωση στο διεθνές εκθεσιακό γίγνεσθαι και με τον οποίο θα αναζητήσουμε στη συνέχεια τον βέλτιστο τρόπο συνεργασίας», κατέληξε ο κ. Μαυρίδης.