Skip to main content

Αναχώρησε για τη Γερμανία ο Δικέφαλος

Για τη Γερμανία αναχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης η αποστολή του ΠΑΟΚ. «Περνάω πολύ καλά στην ομάδα», δήλωσε ο Βιεϊρίνια. Ο Μπερέτα υποστήριξε πως η ομάδα θα είναι πανέτοιμη.
Για τη Γερμανία αναχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης η αποστολή του ΠΑΟΚ. «Περνάω πολύ καλά στην ομάδα», δήλωσε ο Βιεϊρίνια. Ο Μπερέτα υποστήριξε πως η ομάδα θα είναι πανέτοιμη.

Χωρίς τους διεθνείς που θα ενσωματωθούν την Παρασκευή (9/7) στη Γερμανία αναχώρησε η αποστολή του ΠΑΟΚ για τη Γερμανία. Στο Μπαντ Μπρουκενάου θα μπουν τα θεμέλια για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα έχει ως στόχο το καλύτερο, και στην προκειμένη περίπτωση η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λίγκ και -γιατί όχι- και στους ομίλους και φυσικά η κατάκτηση κάποιου τίτλου.

Λίγο πριν τς 14:00 στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έφτασε αποστολή του Δικεφάλου, με τον Μάριο Μπερέτα να οριοθετεί το στόχο του ΠΑΟΚ ενόψει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας, που ξεκινά από αύριο (Πέμπτη 8/7) στη Γερμανία: "Πηγαίνουμε στη Γερμανία με στόχο να συνεχίσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε ήδη σε φυσική κατάσταση, τεχνική και τακτική. Ας ελπίσουμε οι καιρικές συνθήκες να είναι καλύτερες εκεί και να μην υπάρχει τόσο πολλή ζέστη. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι σε είκοσι ημέρες. Πολύ σημαντικό, επίσης, είναι να αγκαλιάσουμε τους διεθνείς, που θα έρθουν αργότερα, και να τους βοηθήσουμε να ενσωματωθούν γρήγορα, ώστε να είναι έτοιμοι κι αυτοί για τους αγώνες για την Ευρώπη", είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός κόουτς του ΠΑΟΚ το μεσημέρι της Τετάρτης πριν την αναχώρηση του ΠΑΟΚ για τον Μπαντ Μπρουκενάου.

Σε ερώτηση που έγινε στον Μπερέτα σχετικά με τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα που ανέλαβε, αυτός απάντησε: "Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί έχω να κάνω με καλούς επαγγελματίες παίκτες. Δείχνουν μεγάλη διάθεση και δίψα να παίξουν ποδόσφαιρο. Ακούνε με προσοχή αυτά που λέω και πιστεύω ότι θα βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα".

Όσο για τους παίκτες που κόπηκαν από την αποστολή, ο προπονητής του ΠΑΟΚ επεσήμανε: "Ξέραμε από πριν ότι υπήρχαν παίκτες που δεν ανήκαν από την αρχή στο ρόστερ. Το καλύτερο γι΄ αυτούς είναι να πάνε σε άλλη ομάδα, ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Είναι η καλύτερη δυνατή λύση γι΄ αυτούς".

Αρχηγός αποστολής είναι ο Ζήσης Βρύζας, κοντά του και ο Παναγιώτης Ποικιλίδης, ενώ το γενικό έλεγχο θα έχει ο Κώστας Ιωσηφίδης. Στη Γερμανία θα βρεθεί και ο Θόδωρος Ζαγοράκης για να παρακολουθήσει κάποια φιλικά παιχνίδια, αλλά και να δει από κοντά τη δουλειά που θα γίνει από το νέο τεχνικό επιτελείο.

Βιερίνια: «Περνάω πολύ καλά στον ΠΑΟΚ»

Ο Αντελίνο Bιεϊρίνια εκπροσώπησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ στις δηλώσεις που έκανε κατά την αναχώρηση της αποστολής του ΠΑΟΚ για τη Γερμανία. Ο Πορτογάλος ρωτήθηκε και για τα δημοσιεύματα που τον φέρνουν να μετεγγράφεται στον Ολυμπιακό. "Δεν μπορώ να κάνω σχόλιο γι΄ αυτά που γράφουν οι εφημερίδες, παρά μόνο ότι είμαι χαρούμενος που είμαι στην ομάδα με την οποία δεν έχω κανένα πρόβλημα".

Για την προετοιμασία είπε: "Είναι σημαντική η προετοιμασία γιατί είναι πρόκληση οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Στόχος μας σ΄ αυτά τα παιχνίδια να έχουμε μία πολύ καλή χρονιά όπως και πέρυσι".

Για την αλλαγή του προπονητή: "Υπάρχει αλλαγή προπονητή οπότε και αλλαγή φιλοσοφίας και νοοτροπίας. Έχουμε όμως καιρό για να μάθουμε τι ζητάει από τους ποδοσφαιριστές. Άλλωστε έχουμε τα πρώτα δείγματα των απαιτήσεών του".

Για τη χρονιά που έρχεται: "Είναι στο μυαλό μας τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί ξέρουμε πόσο σημαντικά είναι. Θέλουμε όμως να κάνουμε και μια χρονιά τουλάχιστον όπως η περσινή. Οπότε είναι διπλός ο στόχος. Προσωπικά θέλω πρώτα η ομάδα να πάει ψηλότερα και στη συνέχεια να πετύχω και εγώ περισσότερα".