Skip to main content

Αναβολή στην εξυγίανση των τραπεζών για τον Νοέμβριο

Tην πρώτη προειδοποιητική βολή τους στην Ελλάδα έριξαν οι δανειστές και όπως πληροφορείται η Voria.gr, ετοιμάζεται και η επόμενη.

Tην πρώτη προειδοποιητική βολή τους στην Ελλάδα έριξαν οι δανειστές και όπως πληροφορείται η Voria.gr από πηγές συνήθως καλά ενημερωμένες, ετοιμάζεται και η επόμενη (αν όχι οι επόμενες) μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, άφησαν να εννοηθεί ότι το πρώτο review (αξιολόγηση) της ελληνικής οικονομίας τελικώς θα καθυστερήσει, λόγω των εκλογών.

Το πιθανότερο είναι ότι μετατίθεται για τον Νοέμβριο, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο για τα τέλη Οκτωβρίου, το αργότερο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει μια αλυσίδα επιπτώσεων, όπου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται το ότι "παγώνουν" και οι δόσεις που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα από την τρόικα. Επιπλέον. μαζί "παγώνουν" και κάποιες άλλες, ακόμα πιο ουσιαστικές παράμετροι, που εξαρτώνται από το review.

Εν προκειμένω, η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι εκείνη που αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ως γνωστόν, όσο δεν υπάρχει τραπεζικό σύστημα σε μια χώρα, τόσο αργεί ή καθίσταται αδύνατη η ανάκαμψή της. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της και γενικότερα για την κοινωνία.

Το πρόβλημα, εν προκειμένω, είναι ότι ενώ ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας το αντιλαμβάνεται αυτό σε καθημερινή βάση, ο πολιτικός δείχνει να το αγνοεί επιδεικτικά. Το αποτέλεσμα είναι να έχει παγώσει κάθε δραστηριότητα εντός των τειχών το τελευταίο εξάμηνο.