Skip to main content

Αναβλήθηκε η δίκη για το θεωρούμενο ηγετικό μέλος του «Ρουβίκωνα»

Η δίκη του 37χρονου, φερόμενου ως ηγετικό μέλος της ομάδας «Ρουβίκωνας», αναβλήθηκε για τις 26 Οκτωβρίου από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Για τις 26 Οκτωβρίου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη του 37χρονου κατηγορουμένου, που σύμφωνα με την Αστυνομία, θεωρείται ηγετικό μέλος της ομάδας «Ρουβίκωνας».

Ο κατηγορούμενος για διακεκριμένη φθορά και άρνηση δακτυλοσκόπησης, είχε συλληφθεί για την υπόθεση της «παρέμβασης» στην Τουρκική Πρεσβεία όταν μέλη της αναρχικής ομάδας πέταξαν μπογιές στο κτήριο.

Η δίκη αναβλήθηκε καθώς η εισαγγελέας της έδρας έκρινε πως πρέπει να γίνει δημόσια επισκόπηση των δύο βίντεο που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και στα οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, απεικονίζεται ο κατηγορούμενος, έτσι ώστε να μπορεί να καταλήξει εάν βρισκόταν ή όχι στο περιστατικό.

Ο 37χρόνος αρνήθηκε πως έλαβε μέρος στη συγκεκριμένη «παρέμβαση'», ωστόσο, παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη ομάδα λέγοντας πως έχει λάβει μέρος σε άλλες δράσεις της.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη», υποστηρίζοντας πως η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα πιέσεων της Τουρκικής Πρεσβείας.

Μάλιστα, επικαλέστηκε έγγραφο της Τουρκικής Πρεσβείας που απευθύνεται στο υπουργείο Εξωτερικών και συντάχθηκε την ημέρα του περιστατικού, σύμφωνα με το οποίο, ζητείται απο την αστυνομία να βρίσκεται σε μεγάλυτερη ετοιμότητα και να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη.