Skip to main content

Αναβλήθηκε για Νοέμβριο η δίκη για τους 21 συλληφθέντες στις Σκουριές

Η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, αναβλήθηκε για τις 9 Νοεμβρίου λόγω κωλύματος των δικηγόρων

Αναβολή για τις 9 Νοεμβρίου 2017 πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης των 21 ατόμων που κατηγορούνται για την επίθεση στις Σκουριές τον Φεβρουάριο του 2013.

Η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, αναβλήθηκε λόγω κωλύματος των δικηγόρων, καθώς ο ένας υπέστη έμφραγμα και ο άλλος έχει οικογενειακό πένθος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, η βασική κατηγορία που αποδίδεται στους εμπλεκόμενους είναι αυτή της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης. Ακόμη, το βούλευμα τους καταλογίζει κατά περίπτωση κατηγορίες για μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη, εμπρησμό κ.ά.

Μετά την ανακοίνωση της αναβολής της δίκης οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία από τα δικαστήρια προς το κέντρο της πόλης.

Από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω απο το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης πάνω από 400 άτομα από τις επιτροπές κατά της εξόρυξης χρυσού, σε ένδειξη συμπαράστασης στα 21 άτομα.