Skip to main content

Αναβάθμιση του επιβατικού σταθμού του ΟΣΕ ζητά ο Καράογλου

Η πρωτοβουλία του βουλευτή Β΄Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας αποσκοπεί στην αποκατάσταση της αισθητικής στην ευρύτερη περιοχή

Θέμα ανάδειξης και αξιοποίησης του επιβατικού σταθμού του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, που σήμερα είναι «εγκλωβισμένος» από λαμαρίνες και λοιπά οικοδομικά υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του Μετρό, έθεσε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, παίρνοντας το λόγο στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Η πρωτοβουλία του βουλευτή Β΄Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας αποσκοπεί στην αποκατάσταση της αισθητικής στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται το εμβληματικό κτίριο, καθώς και στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας γύρω από αυτήν.

Η πρόταση του κ. Καράογλου βασίζεται σε δυο άξονες. Ο πρώτος αφορά στην υλοποίηση παλαιότερου σχεδιασμού για την κατασκευή ξενοδοχείου δίπλα στον επιβατικό σταθμό του ΟΣΕ, το οποίο θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό και ο δεύτερος στην απομάκρυνση περιθωριακών ατόμων που έχουν αναπτύξει παραβατική δραστηριότητα  στις γειτονιές γύρω από την οδό Μοναστηρίου.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, η αξιοποίηση του επιβατικού σταθμού του ΟΣΕ, πέρα από το ότι θα αναδείξει το κτίριο, θα συμβάλλει καθοριστικά και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Πρόκειται άλλωστε για τη «βιτρίνα» της Θεσσαλονίκης  όσον αφορά στους τουρίστες που την επισκέπτονται μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου και άρα πρέπει να αποτελεί σημείο αναφοράς και ισχυρή ένδειξη τουριστικής ανάπτυξης, σε μια ευρύτερη προσπάθεια αναβάθμισης της δυτικής εισόδου της πόλης.