Skip to main content

Ελληνικός Χρυσός: Αναβάλλονται τα εγκαίνια στην Ολυμπιάδα

Η τελετή των εγκαινίων είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου του 2017. Η ανακοίνωση της Eldorado Gοld και της Ελληνικός Χρυσός.

Την αναβολή της τελετής των εγκαινίων στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας, μέχρι νεοτέρας, αποφάσισαν οι διοικήσεις της Eldorado Gοld και της Ελληνικός Χρυσός.

Η τελετή των εγκαινίων είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου του 2017.

Η αναβολή των εγκαινίων έρχεται μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της επένδυσης της Eldorado Gold στη Χαλκιδική. Υπενθυμίζεται ότι όπως τόνισε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη ο Πρόεδρος και CEO της Eldorado Gold, George Burns η εταιρία δεν έχει λάβει ακόμα επίσημη ανακοίνωση περί διαιτησίας. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ.Burns και οι άδειες που έχει αιτηθεί η εταιρεία δεν έχουν εκδοθεί(δείτε περισσότερα εδώ)

Από την πλευρά του το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε, υπογράμμιζε την πρόθεσή του να εκκινήσει την διαδικασία της διαιτησίας έως το τέλος Αυγούστου. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι οι εκκρεμείς αδειοδοτήσεις για το έργο της Ολυμπιάδας ολοκληρώνονται ενώ οι αδειοδοτήσεις για το έργο των Σκουριών, παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Με σημερινή ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας ζητά ξεκάθαρη ενημέρωση το συντομότερο δυνατό από το ΥΠΕΝ, σχετικά με τις προθέσεις του και διαμηνύει ότι οι εργαζόμενοι σκοπεύουν να ξεκινήσουν νέο γύρο κινητοποιήσεων, «προκειμένου να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας μας και την συνέχιση του πλήρως περιβαλλοντικά αδειοδοτημένου έργου μας, το οποίο έχει επικυρωθεί από πληθώρα δικαστικών αποφάσεων ως ωφέλιμο για την τοπική κοινωνία και εθνική οικονομία».