Skip to main content

Ανατροπή: Γούλα προτείνει ο Μπουτάρης για πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου

Χαμός στην κρίσιμη συνεδρίαση της «Πρωτοβουλίας». Άδειασε Αβραμόπουλο ο Μπουτάρης και πρότεινε την Καλυψώ Γούλα για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Αδειάζει έναν εκ των τριών ιδρυτών της Πρωτοβουλίας ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος καρατομεί τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, εν όψει των αυριανών δημαιρεσιών και των αλλαγών στο διοικητικό σχήμα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης της δημοτικής ομάδας «Πρωτοβουλία», ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε ότι προτείνει για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου την Καλυψώ Γούλα και όχι τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, ο οποίος κατείχε αυτή τη θέση από το 2011.

Λίγη ώρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας ο Γιάννης Μπουτάρης είχε συναντήσει τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, στον οποίο ανακοίνωσε την απόφασή του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος πρότεινε στον κ. Αβραμόπουλο να αναλάβει θέση αντιδημάρχου Οικονομικών. Ο κ. Αβραμόπουλος αρνήθηκε την πρόταση Μπουτάρη, αν και ο δήμαρχος του ανέφερε οτι θα περιμένει την απάντησή του ως τη Δευτέρα.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο αντρών είχαν παγώσει το προηγούμενο διάστημα. Παράλληλα, υπήρχε δυσαρέσκεια για το πρόσωπο του κ. Αβραμόπουλου τόσο από στελέχη της διοικούσας παράταξης όσο και από την αντιπολίτευση.

Ο δήμαρχος εκτός από την Καλυψώ Γούλα, η οποία αφήνει την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, είχε εξετάσει για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και τον Νίκο Φωτίου, ο οποίος είναι συντονιστής της «Πρωτοβουλίας» και νυν αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών.