Skip to main content

Ανατροπή κορυφής για ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό με σούπερ Λάζαρο (vid)

Με τον Χριστοδουλόπουλο να συνεχίζει καυτός,η «Ένωση» βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει πετυχαίνοντας έτσι την 5η σερί νίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη

Τη νίκη με 3-2 κατέκτησε η ΑΕΚ εναντίον του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική της Super League.

Σ’ ένα χορταστικό παιχνίδι, πέντε γκολ, πάθος, ένταση, διακοπή του αγώνα και αποβολές στο φινάλε, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να προηγούνται με 0-2 χάρις στα γκολ των Μάριν (22΄) και Οφόε (46΄) αλλά η «Ένωση» βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με μπροστάρη τον Χριστοδουλόπουλο που σκόραρε δις (64΄, 80΄) ισοφάρισε ενώ πήρε τη νίκη στο 90΄με γκολ του Μάνταλου.

Στο 70΄, το παιχνίδι διεκόπη για περίπου δέκα λεπτά καθώς έπεσαν δακρυγόνα έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο, σε επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και οπαδών της ΑΕΚ, με τον αέρα να φέρνει τον καπνό και εντός γηπέδου.

 Στο 84΄της αναμέτρησης, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος απέβαλε τον προπονητή των φιλοξενουμένων Μπέσνικ Χάσι καθώς του έκανε χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια του ώστε… να βάλει γυαλιά για να βλέπει.

Αυτή είναι η 5η σερί νίκη των «κιτρινόμαυρων» σε Ελλάδα και Ευρώπη, αντίστοιχα το τρίτο αρνητικό αποτέλεσμα για τους πρωταθλητές Ελλάδος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής των Τσόσιτς και Ένγκελς στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων για μεταξύ τους αψιμαχίες.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Σιμόες (28' Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (90+4' Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (46' Λιβάγια), Αραούχο.

Ολυμπιακός (Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρομαό (71' Ζντιέλαρ), Ένχελς, Φιγκέιρας, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Οφόε, Καρσελά (82' Πάρντο), Μάριν (65' Σεμπά), Εμενίκε.