Skip to main content

Αναθεώρηση στόχου για το έλλειμμα

Ακόμα πιο φιλόδοξο στόχο, ως προς τη μείωση του ελλείμματος το 2010, θέτει ο υπουργός Οικονομικών.
Ακόμα πιο φιλόδοξο στόχο, ως προς τη μείωση του ελλείμματος το 2010, θέτει ο υπουργός Οικονομικών. Με χθεσινοβραδινές του δηλώσεις από το Λονδίνο, υποστήριξε ότι στο τέλος του έτους θα έχει πέσει στο 8,7%, αντί του 9,3% που ήταν ο αρχικός στόχος. Η δήλωση αυτή φέρεται να έγινε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε ξένους θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο και να αιφνιδίασε τους πάντες.

Πίσω στην Αθήνα σε μια προσπάθεια να εξηγηθούν οι προθέσεις και τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου κοινή ήταν η αίσθηση ότι, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα πρέπει να εξαγγελθούν και νέα μέτρα, τα οποία θα έρθουν να δράσουν επικουρικά στα ήδη ανακοινωθέντα. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει μέσω:

α) του αναθεωρημένου προγράμματος σταθερότητας
β) του αναθεωρημένου προϋπολογισμού, στον οποίο πολλές φορές έχει αναφερθεί το τελευταίο διάστημα και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών.

Γεγονός πάντως αποτελεί ότι η νέα αυτή ανακοίνωση αναμένονταν να επιδράσει θετικά στις αγορές, οι οποίες τα τελευταία 24ωρα κινούνται εξαιρετικά νευρικά, αναζητώντας κατεύθυνση και προσανατολισμό.