Skip to main content

Αναθεωρείται το πρόγραμμα αύξησης της ρευστότητας των τραπεζών

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του κ. Παπακωνσταντίνου ζητήθηκε από τους επιτρόπους του Δημοσίου να καταθέσουν έκθεση για την πορεία υλοποίησης του π
Στοιχεία για την πορεία υλοποίησης και τα προβλήματα του προγράμματος των 28 δισ. ευρώ ζήτησε από τους Επιτρόπους του Δημοσίου στις τράπεζες ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του κ. Παπακωνσταντίνου και τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, ο υπουργός ζήτησε από τους επιτρόπους του Δημοσίου να καταθέσουν έκθεση σχετικά με την πορεία υλοποίησης του προγράμματος στήριξης των τραπεζών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημερώθηκε επίσης για την κατάσταση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ενώ συζητήθηκε και η πορεία εφαρμογής του Προγράμματος Αύξησης της Ρευστότητας της Ελληνικής Οικονομίας. Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η πορεία ανάκαμψης και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η κυβέρνηση προωθεί την αναθεώρηση του Προγράμματος Αύξησης της Ρευστότητας τηςΕλληνικής Οικονομίας (28 δισ. ευρώ), καθώς θεωρεί ότι στην παρούσα τουμορφή δεν διοχετεύει την απαραίτητη ρευστότητα σε επιχειρήσεις καινοικοκυριά. Παράλληλα, στο πλαίσιο των προγραμματικών της δεσμεύσεων και με συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων προχωρά σε πρωτοβουλίες όσον αφορά στην ενίσχυση της ρευστότητας και την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.