Skip to main content

Πλήγμα στην παράταξη Μπουτάρη - Εκλογή «αντάρτη» σε επιτροπή του δήμου

Νέο πλήγμα για την παράταξη της «Πρωτοβουλίας» στο Δ. Θεσσαλονίκης αποτελεί η εκλογή ενός «αντάρτη», του Στέλιου Λιακόπουλου, στην Οικονομική Επιτροπή

Νέο πλήγμα για την παράταξη της «Πρωτοβουλίας» στο δήμο Θεσσαλονίκης αποτελεί η εκλογή ενός «αντάρτη», του Στέλιου Λιακόπουλου, στην Οικονομική Επιτροπή.

Ο κ. Λιακόπουλος κατά τη σημερινή διαδικασία εκλογής  αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής από την παράταξη της «Πρωτοβουλίας», αυτοπροτάθηκε ως υποψήφιος. Από την παράταξη του κ. Μπουτάρη προτάθηκαν οι Γιώργος Δημαρέλος, Σίμος Μπενσασσών και Σοφία Ασλανίδου.  

Κατά την ψηφοφορία, εκλέχθηκε με 24 ψήφους (38 ψήφισαν συνολικά) ο κ. Λιακόπουλος ως πρώτο αναπληρωματικό μέλος. Οι υπολοιποι υποψήφιοι έλαβαν: ο κ. Μπεσανσών 16 ψήφους, ο κ. Δημαρέλος 14 και η κ. Ασλανίδου 13, ενώ βρέθηκαν και 2 λευκά.

Ικανοποιημένος δήλωσε ο κ. Λιακόπουλος από την εκλογή του, ο οποίος επανέλαβε σε δηλώσεις του ότι «σημερινός δήμαρχος δεν μπορεί να προσφέρει την αλλαγή που έχει ανάγκη η πόλη».   

«Η κατάσταση στη "Πρωτοβουλία" είναι απογοητευτική. Τσακωμοί, στρατόπεδα, εκβιασμοί, ένας με το πόδι έξω, άλλοι βασιλικότεροι του βασιλέως. Η δεύτερη θητεία έχει τα προβλήματά της, ο κόσμος έχει απαιτήσεις και οι δημότες περιμένουν κάτι καλύτερο. Ο Δήμος έχει ανάγκη από νέα οράματα, η αλλαγή στη πόλη είναι αναγκαία αυτά ο σημερινός Δήμαρχος δεν μπορεί να τα προσφέρει», τόνισε ο κ. Λιακόπουλος.

Όπως ανέφερε, «είναι ένα μήνυμα για τον δήμαρχο, η εκλογή μου» και τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Ο κ. Λιακόπουλος δέχθηκε στο περιθώριο της συνεδρίασης τα συγχαρητήρια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρου Καλαφάτη.


Λίγο πριν τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή των δύο άλλων μελών, ο Γιάννης Μπουτάρης κάλεσε σε έκτακτη ολιγόλεπτη συνάντηση τα μέλη της «Πρωτοβουλίας».  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από τα μέλη να στηρίξουν τους υποψήφιους, προκειμένου να υπάρξει εκλογή και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Λίγο πριν τη δεύτερη ψηφοφορία η κ. Ασλανίδου απέσυρε την υποψηφιότητα της.

Κατά τη δεύτερη ψηφοφορία ο Σίμος Μπενσασσών έλαβε 24 ψήφους (εκλέχθηκε), ενώ για την εκλογή του κ. Δημαρέλου χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί και τρίτη ψηφοφορία, στην οποία τελικά έλαβε 20 ψήφους.