Skip to main content

Αναστολή του αντικαπνιστικού νόμου ζητά ο Ψωμιάδης.

Να ανασταλεί ο νόμος κατά του καπνίσματος και να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ του υπουργείου Υγείας και όλων των εμπλεκομένων για την εξεύρεση μιας ικανοποιητικής λύσης ζητά με επιστολή του προς τον υπ
Να ανασταλεί ο νόμος κατά του καπνίσματος και να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ του υπουργείου Υγείας και όλων των εμπλεκομένων για την εξεύρεση μιας ικανοποιητικής λύσης ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδης.

«Προφανώς κανείς δεν τάσσεται υπέρ του καπνίσματος, το οποίο έχει καταστροφικές συνέπειες για την υγεία μας. Πρέπει, ωστόσο, όλοι να αντιληφθούμε ότι η γενικευμένη εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου έχει άμεσες οικονομικές συνέπειες στις επιχειρήσεις εστίασης, αφού πολλές, λόγω του μειωμένου τζίρου, θα οδηγηθούν σε λουκέτο», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή ο κ. Ψωμιάδης, σημειώνοντας ότι ήδη πολλοί επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

« Οι επαγγελματίες εστίασης δεν είναι κακοποιά στοιχεία. Είναι οικογενειάρχες, αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας και οφείλουμε να τους αντιμετωπίσουμε με σεβασμό. Διαφορετικά, θα είμαστε όλοι συνένοχοι στον οικονομικό μαρασμό ενός ακόμη κλάδου της ελληνικής οικονομίας», υπογραμμίζει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, και καλεί την πολιτεία  να αναθεωρήσει τη σκληρή στάση της.