Skip to main content

Αναστέλλεται η λειτουργία της δομής αλληλεγγύης «Χέρι με χέρι»

Μέσω της λειτουργίας της ωφελήθηκαν συνολικά 250 δημότες και πολλοί πρόσφυγες, που προμηθεύτηκαν τα παραπάνω είδη, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της δομής αλληλεγγύης «Χέρι με χέρι» προχωρά η 1η Δημοτική Κοινότητα, λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος που σημειώνεται όσον αφορά στη ζήτηση των ειδών που διατίθενται μέσω αυτής.

Η δομή δημιουργήθηκε στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2015, με την κατασκευή ενός ανεξάρτητου χώρου στο ισόγειο του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η Κοινότητα, που εξοπλίστηκε μέσω δωρεών δημοτών και αιρετών, με στόχο να προμηθεύει σε όσους τα είχαν ανάγκη, ρουχισμό, λευκά είδη, παπούτσια, βιβλία για ενήλικες και παιδιά, παιχνίδια και οικιακά είδη. Η δομή λειτουργούσε κάθε Τετάρτη, από τις 17.00 έως τις 19.00, με τη συνδρομή εθελοντών και εργαζόμενων στην Κοινότητα.

Μέσω της λειτουργίας αυτής ωφελήθηκαν συνολικά 250 δημότες και πολλοί πρόσφυγες, που προμηθεύτηκαν τα παραπάνω είδη, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

«Για ενάμιση χρόνο σταθήκαμε όρθιοι, χάρις στις γενναιόδωρες προσφορές των δημοτών μας, κοντά στους ανθρώπους που μας είχαν ανάγκη. Αναστέλλουμε προσωρινά τη λειτουργία της δομής, καθώς όπως γίνεται φανερό, δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, Ελένη Χοντολίδου, η οποία απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές και τις εθελόντριες, στους δημότες, στους υπαλλήλους και στις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, που συνέδραμαν με κάθε πρόσφορο μέσο στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας.