Skip to main content

Αναστέλλεται η συγχώνευση της ΕΛΦΕ από την Fasion Box

Επαναξιολογείται και προς το παρόν αναστέλλεται η διαδικασία συγχώνευσης με απορρόφηση της Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE από την Fasion Box Ελλάς.
Επαναξιολογείται και προς το παρόν αναστέλλεται η διαδικασία συγχώνευσης με απορρόφηση της Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE(ΕΛΦΕ) από την Fasion Box Ελλάς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Fashion Box πληροφορήθηκε από τον βασικό της μέτοχο Sapphire Lamda Capital ότι η παραπάνω επιχειρηματική απόφαση οφείλεται στο ότι κατά την παρούσα φάση η ΕΛΦΕ βρίσκεται σε διαδικασία μετασχηματισμού, ενσωμάτωσης νέων δραστηριοτήτων και αναδιοργάνωσης που δεν επιτρέπουν την οριστική οικονομική απεικόνιση και λογιστική αποτίμηση.

Η Sapphire θα επανασχεδιάσει τη μεσοπρόθεσμη στρατηγική της εταιρίας μετά τη ολοκλήρωση της Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης, στρατηγική που σε κάθε περίπτωση θα περιλαμβάνει αφενός μεν την παραμονή των μετοχών της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αφετέρου δε την αξιοποίηση της ταμειακής της ρευστότητας σε συνδυασμό με τις ελάχιστες υποχρεώσεις που πρέπει να ικανοποιήσει.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας αποφάσισε να ανασταλούν οι σχετικές με τη συγχώνευση περαιτέρω ενέργειες στην από 1.7.2010 συνεδρίασή του. Σημειώνεται ότι οι ως άνω επιχειρηματικές αποφάσεις ουδόλως θα επιδράσουν στην υλοποίηση της Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης της Sapphire για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρίας στην τιμή των 1,50 ευρώ ανά μετοχή που υποβλήθηκε στις 3.5.2010.