Skip to main content

Αναστασιάδης: Τον Τσίπρα θα τον ζήλευε και ο Πινόκιο

«Το τρίτο Μνημόνιο σηματοδοτεί τον πλήρη εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β' Θεσσαλονίκης

Σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β' Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, τονίζοντας πως «θα τον ζήλευε και ο Πινόκιο γιατί του κλέβει τη δόξα, αναδεικνύεται σε πρωταθλητή του ψέματος και της απάτης».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ3, o κ. Αναστασιάδης υποστήριξε πως «ο κ. Τσίπρας στο 3ο Μνημόνιο δεσμεύτηκε να εκπληρώσει πλήρως και εγκαίρως τις υποχρεώσεις του απέναντι  στους πιστωτές. Επίσης δεσμεύτηκε για «αυστηρή επανεξέταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των εργατικών κινητοποιήσεων και των ομαδικών απολύσεων». 

«"Πρώτη φορά Αριστερά", πρώτη φορά τίθεται σε αμφισβήτηση ακόμη και το δικαίωμα των κινητοποιήσεων», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, «το  τρίτο Μνημόνιο σηματοδοτεί τον πλήρη εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνει τέλος στο αίτημα περί διαγραφής του δημόσιου χρέους, αποκαλύπτει τα ψέματα που έλεγε και λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, που από το 2010 μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν το χρέος για να καταστρατηγήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών». «Τον Τσίπρα θα τον ζήλευε και ο Πινόκιο γιατί του κλέβει τη δόξα. Αναδεικνύεται σε πρωταθλητή του ψέματος και της απάτης», συμπλήρωσε.

Κληθείς να εκτιμήσει το μήνυμα της επικείμενης εκλογικής μάχης, ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως θα το «μήνυμα της κάλπης, θα είναι μήνυμα συνεργασιών». «Η ΝΔ έχει κάνει πολιτικά ανοίγματα προς όλα τα κόμματα που υποστηρίζουν έμπρακτα την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Μόνο η βελτίωση του πολιτικού συστήματος μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή του τρίτου προγράμματος-μνημονίου για να βγει επιτέλους η ελληνική οικονομία από την κρίση», πρόσθεσε ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα είναι καλύτερα για τη χώρα, την ιδιωτική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τους ανέργους μια Κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.
Εμείς δεν αποκλείουμε τον ΣΥΡΙΖΑ από την επόμενη ημέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που λέει ότι δεν θέλει να συζητήσει μαζί μας. Αυτονόητο είναι ότι αυτός που υπέγραψε το Μνημόνιο, πρέπει να συνεργαστεί σε μία κυβέρνησης συνεργασίας», τόνισε και διερωτήθηκε «εάν είναι δυνατόν να λέει ότι δεν συνεργάζεται;».

Ερωτηθείς για την επιβολή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, αλλά και το ζήτημα των αγροτών, ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε πως «η Νέα Δημοκρατία θα βρει αντισταθμιστικά μέτρα για την διατήρηση του ΦΠΑ στα προηγούμενα επίπεδα». «Ήδη ετοιμάζεται η αντιπρόταση με εντολή του προέδρου μας Βαγγέλη Μεϊμαράκη», κατέληξε.