Skip to main content

Αναστασιάδης σε Ακιντζί: Δεν συζητάμε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης

Ο πρόεδρος της Κύπρου κάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να συνειδητοποιήσει ότι ανάλογες ανησυχίες είχαν και τα θύματα της τουρκικής εισβολής

Σαφές μήνυμα προς τον Τουρκοκύπριο Μουσταφά Ακιντζί, ότι απορρίπτει την εισήγησή του για συζήτηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης την ερχόμενη Κυριακή, έστειλε απόψε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

«Η προσπάθεια επανέναρξης ενός γόνιμου διαλόγου θα είναι καταδικασμένη, εάν σκοπός του κατά το δείπνο κοινωνικού χαρακτήρα της ερχόμενης Κυριακής, θα είναι η συζήτηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλώντας σε εκδήλωση για τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου.

«Ποια μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μπορούν να συζητηθούν, οι συνεχείς τουρκικές Νάφτεξ ή ο εορτασμός της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο;» διερωτήθηκε ο κ. Αναστασιάδης.

Επανέλαβε ότι η απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα ήταν αχρείαστη, αλλά κάλεσε τον Μουσταφά Ακιντζί να συνειδητοποιήσει ότι ανάλογες ανησυχίες και μάλιστα μεγαλύτερες από αυτές των Τουρκοκυπρίων, έχουν και αυτοί που υπήρξαν θύματα της τουρκικής εισβολής.