Skip to main content

Αναστασιάδης: Πολυμερής η διάσκεψη για το Κυπριακό

Αυτό που υπάρχει είναι συνέχιση του διαλόγου από εκεί που είχε μείνει στο Μοντ Πελεράν, υποστήριξε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η διάσκεψη στη Γενεύη για το κυπριακό θα είναι πολυμερής, ξεκαθάρισε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο εθνικό συμβούλιο.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις που δέχεται από κόμματα για υπαναχώρηση του από προηγούμενες δεσμεύσεις του με την συμφωνία του δείπνου της 1ης Δεκεμβρίου, ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε πως αυτό που υπάρχει είναι συνέχιση του διαλόγου από εκεί που είχε μείνει στο Μοντ Πελεράν και αυτό πρόσθεσε, ήταν το αίτημα όλων των πολιτικών δυνάμεων. Σημείωσε πως η 12η Ιανουαρίου, που θα γίνει η διάσκεψη στη Γενεύη, δεν είναι το τέλος του δρόμου και πως αν χρειαστεί, θα συνεχιστεί ο διάλογος, καθώς στόχος είναι η επίτευξη μιας λύσης που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Αναφορικά με τις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ελλάδα, ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε ότι έχει σε τακτική βάση συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο θα συναντήσει μάλιστα στο Ισραήλ, καθώς και στις 16 Δεκεμβρίου στο περιθώριο της συνεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αν χρειαστεί σημείωσε, θα επισκεφθεί εκ νέου την Αθήνα για τις απαραίτητες διαβουλεύσεις.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου θα συνοδεύσουν τον κ. Αναστασιάδη στη Γενεύη ώστε να γίνεται επί τόπου διαβούλευση κατά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Μετά την ολοκλήρωση τη σημερινής συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου οι αρχηγοί των κομμάτων προέβησαν σε δηλώσεις.