Skip to main content

Αναστασιάδης: Ο Τσίπρας μετέτρεψε το «όχι» σε «ναι»

Για το οικονομικό κόστος της επτάμηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μίλησε χθες ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, στη Σίνδο.

Για το οικονομικό κόστος της επτάμηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μίλησε χθες ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης, στο συνεδριακό κέντρο Σίνδου.

Ο κ. Αναστασιάδης μίλησε για το πως η χώρα οδηγήθηκε στις κάλπες, για το διακύβευμα των εκλογών και τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας από την επομένη των εκλογών, αν είναι πρώτο κόμμα.

Στην εκδήλωση, εκτός από τους πολίτες και φίλους της περιφέρειας, αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφερειακούς Συμβούλους, εκπροσώπους φορέων, ήταν εκεί και ο δήμαρχος Δέλτα Φωτόπουλος.

Ο βουλευτής μίλησε για ενότητα, και πάνω για την αλήθεια που πρέπει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό. Ακόμη, μίλησε για το παιχνίδι, όπως είπε που έπαιξε ο Τσίπρας με το δημοψήφισμα, στο σκληρό μνημόνιο που υπέγραψε, στην αυτοδυναμία που ζητά και στην "αβεβαιότητα που θα οδηγηθεί η χώρα αν η Νέα Δημοκρατία το βράδυ των εκλογών δεν είναι πρώτο κόμμα".

«Αντί να σεβαστούν και να αποδεχθούν το αποτέλεσμα της βούλησης του 62% του Ελληνικού λαού εξευτελίζοντάς τον και περιφρονώντας τον έκαναν, ακριβώς τα αντίθετα. Μετέτρεψαν το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, και έφεραν το πιο σκληρό μνημόνιο. Έχουμε πλέον αποδείξεις ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να  καταργήσει  κανένα μνημόνιο όπως υποσχόταν τον Ιανουάριο. Αλλά ούτε και να εφαρμόσει τη συμφωνία που ο ίδιος αποδέχθηκε και υπέγραψε. Αυτό δεν το λέμε εμείς. Το λένε οι ίδιοι . Τα στελέχη του ( Βρούτσης- Φίλης κ.α.) Και σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με περισσό θράσος και αλαζονεία. Ζητά αυτοδυναμία», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Αναστασιάδης  αναφερόμενος στον λόγο για τον οποίο οδήγησε ο Τσίπρας τη χώρα σε εκλογές, αλλά και σε όσα λέει για το νέο και το παλιό τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε αυτή την  εκλογική αναμέτρηση που ο ίδιος προκάλεσε , για τον εαυτό του, όχι για την Χώρα και τους πολίτες. Γιατί αυτούς τους περιφρονεί. Επέλεξε να παρουσιάσει αυτή την αναμέτρηση σαν σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό και το νέο. Το νέο που αυτάρεσκα θεωρεί ότι εκπροσωπεί ο ίδιος επενδύοντας μόνο στη νεότητά του. Γιατί τίποτε νέο δεν έφερε στην πολιτική. Γιατί στο όνομα της μη παλινόρθωσης του παλαιού, επιδίδεται σε ένα όργιο παλινόρθωσης της δημαγωγίας και του ψέματος. Πως μπορεί να εμπιστευθεί κανείς ένα νέο ο οποίος στον προεκλογικό του λόγο, επιλέγει συνειδητά το ψέμα. Προσδοκώντας να εξαπατήσει πάλι τους αφελείς όπως τα κατάφερε τον Ιανουάριο».

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν σχετικά με όσα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  και ο κ. Τσίπρας, ότι δηλαδή δεν κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν καμία ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα  η Χώρα λέγοντας :

«Δεν είναι αλήθεια ότι αυτοί είναι άμοιροι ευθυνών και δεν κυβέρνησαν αυτά τα χρόνια. Κυβέρνησαν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο, από τις πλατείες και τα πεζοδρόμια. Η αριστερά αντιδρούσε σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια».

Κλείνοντας ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κάλεσε όλο τον κόσμο σε κοινό αγώνα, ζητώντας να στηρίξουν σταθερότητα και να στηρίξουν ΝΔ.

«Εμείς τους θέλουμε όλους και τους αγκαλιάζουμε όλους. Δεν ζητούμε να εγκαταλείψουν τις ιδεολογίες τους. Να κρατήσουν τα πιστεύω τους . Να προβληματιστούν όμως. Σ΄αυτή την κρίσιμη στιγμή για την Πατρίδα ζητούμε να αποφασίσουν ψύχραιμα. Να στηρίξουν σταθερότητα. Να στηρίξουν Ν.Δ. Που είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται τη διακυβέρνηση της Χώρας. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.