Skip to main content

Αναστασιάδης κατά Φίλη: Δεν υπάρχει διάλογος με υβριστή της Ιστορίας

Εθνικός διάλογος για την παιδεία δεν γίνεται με έναν υπουργό που έβαλε σαν στόχο την αποδόμηση της εθνικής συνείδησης, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ

Μύδρους κατά του Νίκου Φίλη, για μία ακόμη φορά, εξαπολύει σε δήλωσή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σάββας Αναστασιάδης, με αφορμή την κίνηση του υπουργού Παιδείας, του «υβριστή της  Ελληνικής Ιστορίας και των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών, θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου», να καλέσει όλα τα κόμματα σε ένα «προσχηματικό "Εθνικό Διάλογο"» για την Παιδεία.

Ο κ. Αναστασιάδης κάνει λόγο για υπηρεσίες του υπουργού στις απόψεις των Τούρκων Κεμαλιστών, προσάπτει στον κ. Φίλη στόχευση προς την αποδόμηση της εθνικής συνείδησης, ενώ τονίζει πως ήδη η εθνική ζημιά που έκανε με την άρνηση της γενοκτονίας, γίνεται εμφανής με την κατάθεση νομοσχεδίου στην ρωσική Δούμα, με το οποίο ζητείται η ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων και όχι των Ελλήνων. 

Πώς να το κάνουν άλλωστε, όταν ο ίδιος υπουργός Παιδείας της Ελληνικής κυβέρνησης την αρνείται;», διερωτάται εν συνεχεία ο κ. Αναστασιάδης.

Καλεί, δε, τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και τα λοιπά κόμματα της χώρας, να μη συμμετέχουν σε ένα «προσχηματικό "εθνικό διάλογο" για την παιδεία, που γίνεται με πρωτοβουλία και υπό την ευθύνη ενός εθνικά ανεύθυνου ατόμου με ιδεοληπτικές εμμονές και αγκυλώσεις, επικίνδυνου για την εθνική παιδεία, στου οποίου την απομάκρυνση επιμένουμε, όσο είναι ακόμη νωρίς».