Skip to main content

Ανάσα δροσιάς από τα βόρεια μετά τον τριήμερο καύσωνα

Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από το απόγευμα

Πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία από σήμερα και από τα βόρεια, δίνοντας μια μικρή ανακούφιση, μετά το κύμα καύσωνα της εβδομάδας.

Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Βαθμιαία θα επικρατήσουν βοριάδες 4 έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από τις απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες και μεσημβρινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτικη Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και στα ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορείων διευθύνσεων 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτικη Μακεδονία από 20 έως 35 βαθμούς κελσίου και στα υπόλοιπα από 24 έως 37 βαθμούς κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, αλλά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 26 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Άστατος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 36 βαθμούς κελσίου.