Skip to main content

«Αναρχοξωτικά» πίσω από τον εμπρησμό ΑΤΜ στην Καλαμαριά χθες το πρωί

Οι δράστες προχώρησαν στον εμπρησμό των ΑΤΜ με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης του Τάσου Θεοφίλου, μέλους της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Η οργάνωση «αναρχοξωτικά της φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό σε δύο ΑΤΜ σε τράπεζα της οδού Σοφούλη, στην Καλαμαριά, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, η κίνηση αυτή αποτελούσε «ένδειξη αλληλεγγύης» στον Τάσο Θεοφίλου, ο οποίος δικάζεται σήμερα, Τρίτη, σε δεύτερο βαθμό για ληστεία τράπεζας στην Πάρο και ένταξη στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Αναλυτικά η ανάληψη ευθύνης:

«Μέσα στους καλοκουρδισμένους ρυθμούς της καθημερινότητας, της μιζέριας των φωτεινών μεγαλουπόλεων, της ατέρμονης ροής εμπορευμάτων, του συνεχή ελέγχου και επιτήρησης των ζωών μας, των ατελείωτων βασανιστικών ωραρίων της μισθωτής σκλαβιάς, των προσταγών των αφεντικών, του αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης όσων δεν χωράνε και περισσεύουν...

Να βρούμε τρόπους να σαμποτάρουμε τα γρανάζια της εύρυθμης αυτής πραγματικότητας, να συναντηθούμε μεταξύ μας, να ενώσουμε τις αρνήσεις μας απέναντι σε ό,τι μας καταπιέζει, να συνωμοτίσουμε και να επιτεθούμε με όλα τα μέσα στο εξουσιαστικό οικοδόμημα.

Μέσα από την καταστροφή των εμπορευματοποιημένων σχέσων, μέσα από το σπάσιμο κάθε εξουσιαστικού ρόλου, μέσα από το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής, θα βαδίσουμε το δρόμο για την ελευθερία.

Μέσα στο εορταστικό κλίμα της καταναλωτικής μανίας των χριστουγέννων επιλέξαμε και εμείς με τη σειρά μας να περάσουμε στην επίθεση, να στείλουμε τις ευχές μας στους έγκλειστους συντρόφους/-ισσες στα κελιά της δημοκρατίας και να συνεισφέρουμε με τον τρόπο μας στην ομαλή ροή της γιορτινής φιέστας.

Έτσι σήμερα τα ξημερώματα [Δευτέρα 19/12] παραδώσαμε στις φλόγες 2 ΑΤΜ της τράπεζας  Alpha Bank στην οδο Σοφούλη ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο Τάσο Θεοφίλου, ο οποίος δικάζεται αύριο σε δεύτερο βαθμό για τις κατηγορίες σχετικά με τη ληστεία της Alpha Bank στην Πάρο και της ένταξης στη ε.ο. Σ.Π.Φ.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

αναρχοξωτικά της φωτιάς»